Közlekedés

Közösségi kerékpárpumpát kap az Érsekkert

By 2017. augusztus 22.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Szeretjük az olyan meglepetéseket, mint amilyen az Érsekkert közepén ért bennünket a minap. Történt, hogy egy békés bandukolásunk alkalmával egyszer csak megakadt a szemünk egy furcsa táblán. “Kerékpáros pont” – szólt a tábla, “nofene” – szóltunk erre mi. A tábla egy pumpát is ígért, ez egyelőre még nem érkezett meg, de legalább tudjuk, hogy mi készül ott.

Azt már régebb óta tudjuk, hogy a város tervez kihelyezni ilyen pumpá(ka?)t Egerben, de pontos helyszín eddig nem volt megjelölve. A kezdeményezés örömteli, példás, előremutató, biciklisbarát, jófej, modern, első körben legalábbis ennyi jelző jutott eszünkbe róla. Az ingyen levegőt tavaly kezdte látványosan osztani a főváros V. kerülete, igaz, az akkor kihelyezett pumpák meghatározó része ma már nem működik, mert egyetlen év alatt sikerült leamortizálnia őket a hálás közönségnek. Az mindenképp örömteli, hogy Eger is csatlakozik a közösségi pumpás városok impozáns sorához, hát abban meg csak bízni tudunk, hogy a mi pumpáink majd strapabíróbbak lesznek a pesti változatoknál.

Az érsekkerti kerékpáros pont egyébként nagyon példásan kezdi kinőni magát. Az árnyas támaszokhoz ingyenes (!) mosdó és most már pumpa is tartozik. Bár eredetileg nem erre volt szánva a hely, ha kitennének egy asztalt és/vagy padot is hozzá, akkor a várost átszelő kerékpárút-hálózat egyik pihenőállomása is lehetne. És ha már nagyon elkalandoztunk a pihenőhely irányában, akkor még egy ivócsapot tudnánk maximum elképzelni, amihez meg éppen adva van a támaszok mellett egy tűzcsap… De ez csak fantázia, a tároló már így is egy borzasztóan jó hely Egerben. Annyi szépséghibával, hogy egészen érthetetlen módon, sokan még mindig inkább a patakhíd korlátjához kötik a kétkerekűjüket. Süti a nap, rosszul néz ki, de 5 lépéssel közelebb van onnan a fürdő bejárata. Bár a dologban leginkább a Termálfürdő a hibás, amiért hagyja.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006