A Széchenyi utcára költözik a Zsálya Bisztró

By 2017. augusztus 6.Kereskedelem
closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Költözés miatt pár hete bezárt a Zsálya Bisztró a Maklári utcán, az étterem hamarosan a Széchenyi utca 9. szám alatt folytatja majd a működését.

A Zsálya Bisztró Eger egyik legjobb étterme, sőt, a Gault&Millau többször az ország legjobbjai közé is beválasztotta már az egységet. A költözés várhatóan mind a Zsálya forgalmának, mind pedig a Széchenyi utca – egyébként jelenleg sem szerény – gasztronómiai kínálatának is jót tesz majd.

És! A költözéssel nem mellékesen tovább nyílik északi irányban a Széchenyi utca, ami külön jó hír. A gyalogos forgalom meghatározó része ma lefordul a Szent János utcánál, a korzózók többsége így soha nem jut el a sétálóutca végére. Kár ezért, mert a Kepes Intézet, a ciszterci templom és a Dobó-, meg a Gárdonyi gimik nagyon impozáns keretet alkotnak a köztük fekvő, csobogós kis parknak. Ha a McDonald’s után szünet nélkül folytatódnak az éttermek, akkor nagyobb a csábítás, hogy végigsétáljunk az utcán, amivel jól járunk. Utána persze még a Sándor Imre utca balkáni állapotával  is kéne valamit kezdenünk egyszer, de ezzel már nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától.

Lényeg a lényeg, hogy új, magas minőséget képviselő étterem érkezik a sétáló-belvárosba, ami jó dolog. Az újranyitás időpontjáról egyelőre nincs dátum. A Zsálya régi helyén egyébként továbbra is üzemel egy másik étterem, így annak sem kell szomorkodnia, aki a helyszínbe szeretett anno bele.

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..