Újabb ’56-os falfestményt kapott a Felsőváros

By 2017. június 9. Szabadidő
closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Kettőre bővült Eger ’56-os falfestményeinek száma, az új alkotás az egykori 3-as iskola falára került, a Malom utcán. A festmény Tóth László fotójának a másolata.

Ha csak nem megy el az egész lakótelep ilyen irányba, és nem lesz még csomó festmény a falakon (ami egyébként tök jó lenne), akkor mi nem biztos, hogy ezt a helyszínt választottuk volna a képnek, hiszen az első ’56-os festésünk is innen alig 300 méternyire van. Így, hogy az egész városban csak két ilyen kép van és azok is egymásra néznek, kicsit tömény a dolog, de hát ez legyen a legnagyobb baj. Cserében eggyel több érdekesség lett Egerben, na meg eltűnt egy szégyenfolt is, a falrészen korábban az azóta bezárt tánciskola nyomai látszódtak még ugyanis.

Szólj hozzá! 13 hozzászólás

 • Melinda Kovács Melinda Kovács szerint:

  Sajnos, ettől még mindig a város szégyenfoltja (nem az egyetlen!) az épület és az udvara. A gyomok a faltövéből lassan a falfestményig kúsznak. Az udvari szemétgyűjtők körüli állapotról …

 • Lili Barati Lili Barati szerint:

  Valami szemet gyönyörködtető szecessziós festményt jobban tudnám értékelni.

 • Lázár Béla Lázár Béla szerint:

  1 évet késett!

 • Zoltán Barócsi Zoltán Barócsi szerint:

  Szép és jó, de jó lenne a műemlék épületet is használni valamire, mert a mostani helyzeténél ez sokkal többet érdemelne szerintem!

 • Viktória Verőcei Viktória Verőcei szerint:

  Nem értem, miért kell ’56- os képekkel tele festeni a várost. A múltat le kellene zárni és a jövőt építeni. Vidámabb témájú képek kellenének.

 • Papp István Papp István szerint:

  Egy újabb óriási ötlet a kiváló városvezetéstől? Illeszkedik a projektbe: vízibicigli út, csodás parkolóház, megújított(!) Dobó tér!!! Mi a franc lesz még?
  Ez (is) egy óriási ökörség – szerintem – arról nem szólva, hogy teljességgel értelmetlen. De mit tehetünk, ez van, ez telik tőlük…

 • Schnémann-Bagi Emese Schnémann-Bagi Emese szerint:

  Nekem ezek az 56 os képek csupa cukormázas ízlésficam. Se művészi értéke, se üzenete. Valószínűleg olcsó fogás a város imázsfelelősétől, de alkalmas zsetonátcsoportosításra is bizonyos zsebek számára. A lényegesről elvonja a figyelmet, a káprázat újabb silány eszköze. Miért nem azzal foglalkozunk ebben a történelmi városban, ami MAGA a történelem? Megannyi érték pusztul a szemünk láttára! Pl. Lenkey háza, Markhót háza.

 • Katalin Tóth Bodnárné Katalin Tóth Bodnárné szerint:

  Nem tudtam mi hianyzik az életemből! !!!!!!!!!!!

 • Menyhárd László Menyhárd László szerint:

  Vannak orszagok, ahol viragokat, kek eget, tengert, madarakat festenek a tuzfalakra… nekunk marad a nemzeti onsajnalat baromsaga…

 • Lili Szöllősi Lili Szöllősi szerint:

  Izléstelen! 56-os képek nem ide valók!

 • Ladislaus Miller Ladislaus Miller szerint:

  Ez olyan mint…. Fegyverbe!

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..