Közlekedés

Köztéri biciklipumpákat telepítenek Egerbe

By 2017. március 2.7 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Régóta várt beruházásnak örülhetnek az Egerben kerékpározók, hamarosan köztéri biciklipumpákat telepít ugyanis a város. Egyelőre csak kettőt, de valahol le kell kezdeni, legalább már lesz egyáltalán ilyenünk.

Például így néz ki egy köztéri pumpa. Forrás: www.cyclehoop.com

A forrásként szolgáló hírt itt lehet megtekinteni. A TV Eger videójában egyéb kisebb jóságokról is van szó, például két új kutyafuttatóról, de nekünk most a bicikli a fontosabb. Meg ezt támogatjuk, míg a szintén hírben elhangzó, kismamáknak szóló ajándék magazinelőfizetés értelmét erősen megkérdőjeleznénk, így városi programként legalábbis mindenképp. A közelmúltban zárult kerékpáros fejlesztés egyik nagy hiányossága volt, hogy nem létesültek pumpapontok Egerben, noha ezek már messze nem új dolgok, Magyarországon is több helyen találkozhatunk hasonlókkal. Sőt! Léteznek komplett utcai szervizpontok is, bár azokat már feleslegesnek tartjuk. Nem úgy a pumpákat!

Arról egyelőre nem szól a hír, hogy hová szerelik fel a két pumpát, egyet mi biztosan a Centrum mellé / alá tennénk, a szűken vett belváros sajnos máig egyetlen fedett kerékpártárolója mellé. A típusról sincs szó, létezik kézi meghajtású és elektromos is, kicsi-nagy, igazából mindegy, mi a legegyszerűbb verzióval is beérjük, csak legyen. És maradjon is meg, mert bár ezen szerkezetek mindegyike vandálbiztos, abban azért biztosak lehetünk, hogy lesznek, akik megpróbálják tönkretenni és/vagy ellopni majd őket. Az utcai pumpák több célra is jók, egyrészt az idővel szükségessé váló kerékfelfújásokat is le lehet itt tudni, másrészt pedig defekt esetén jöhetnek jól, hogy még haza tudjunk gurulni és ne kelljen tolni kétkerekűnket.

Szólj hozzá! 7 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006