Közlekedés

December 11-től állnak forgalomba az új egri Flirt vonatok

By 2016. november 13.2 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Még július elején volt hír, hogy idén év végéig Eger is részesül a MÁV jóságából, mégpedig, hogy a megyeszékhely-Budapest közti vonalakra is Flirt motorvonatokat pakol majd a társaság. Úgy tűnik, betartják ígéretüket, a Vonatösszeállítás.hu cikke szerint a szokásos decemberi menetrendváltozással állnak forgalomba az új járművek, pontosan december 11-étől.

Az oldal kiemeli, hogy ezek nem gyorsvonati járművek, ergo jó eséllyel kényelmetlenebb lesz végigülnünk a távot, mint a mostani Schlieren kocsikon, ugyanakkor meg kell említeni az előnyöket is, amik javítják az utazás komfortját. A három legnagyobb erősség, hogy a Flirt vonatok akadálymentesek, korszerű utastájékoztató rendszerrel bírnak és Wifi-t szórnak, hogy gyorsabban teljen a 110-116 perces menetidő.

A Flirt vonatok egyébként nem újak Egerben, korábban hétvégente is ők jártak Pestre, meg ma is találkozhatunk velük napközben néhány járaton.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Dani szerint:

    Akkor ez egyértelmű visszalépés. A flirt vonatok nem ekkora távolságra lettek tervezve, ezek elővárosi vonatok. Hiába alacsonypadlós, meg wifis, ha a legfontosabb dolog a kényelem romlik.

  • Tomi szerint:

    Igen ez nem újdonság. De mindenképpen jobbak, mint amik még tavaly jártak erre

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006