Közlekedés

Történelmi pillanat az egri tankolásban

By 2016. október 29.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Pénteken volt hír, hogy átadták Eger első elektromos töltőállomását a Katona téri parkolóházban. Az esemény persze önmagában is érdekes, meg örömteli, főleg, hogy a töltőpontot jó eséllyel újabbak követik majd a városban, de a hír valódi súlyát talán kevesebben vették észre.

Az új töltőállomás most ugyanolyan különlegesség mint az az idézőjeles benzinkút, ami a Hotel Eger Parképülete mellett állt egykoron és ami a cikkbe beszúrt, 1937-re dátumozott Fortepanos fotón látszik. Igaz, arról az állomásról nem sokat tudunk, így se azt, hogy az lett volna akkor az egyetlen Egerben, se azt, hogy az első lett volna, de különleges volt és most épp ez a lényeg. Ma már benzinkutat se sokan fotóznak, ahogy, ha minden jól megy, akkor újabb 79 év múlva már elektromos töltőállomást sem sokan fognak 2095-ben. Az akkor élő helytörténet-rajongóknak viszont a pénteken készült képek és videók ugyanolyan kincset fognak majd jelenteni, mint amilyet nekünk jelent ma a Hotel Eger melletti kis oszlop fotója.

6879 dsc_0807

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006