Skip to main content
Fejlesztés

Új lakóparkok épülnének Egerben

By 2016. szeptember 27.3 hozzászólás

A Városképi és Környezetvédelmi Bizottság szeptember 19-ei ülésének anyagai közt böngészve több egri lakópark tervébe is belebotlottunk. Konkrétan hároméba, illetve egy korábbi ülésnél még egyébe a Faiskola-Külsősor utcák kereszteződésében, azt hagytuk a végére. Érdekességképp megmutatjuk ezeket a terveket, hogy lássuk, milyen lakóparkokat szánnának Egerbe a tervezők.

Szalapart utca

A Szalapart utcára már több lakópark is igyekezett épülni, ezek közül végül egynek sikerült a mutatvány, kettőnek pedig nem. Nem túl fényes az arány, de innen szép nyernie a városrésznek. Az egykoron 346 lakásosra tervezett Premier Lakókert helyére most a valamivel kisebb méretű Prestige Lakópark pályázik. A terveken érdekes látni, hogy a lakópark mellett egy új út is kanyarogna, ami a Szalapart utcát kötné össze a Rutinpálya melletti körforgalommal – ez már önmagában is sokat dobna a környék élhetőségén.

prestige1 prestige2 prestige3 prestige4

Vécsey Sándor utca

Nagyon egyedi helyre épülne egy kisebb lakópark, vagy hát egy nagyobb társasház a Vécsey Sándor utcán. A 22. szám alatti telek jelenleg beépítetlen, romos, ezt az állapotot váltaná fel egy mélygarázsos, két és három szintes épületrészekből álló társasház. A környék megjelenésén nagyon sokat lendítene, ha megszűnne a jelenlegi elhanyagolt állapot a telken, de a társasház valódi különlegessége az elhelyezkedésében rejlik. Képzeljük el, hogy egy új építésű társasházban lakunk, a hátsó szomszédunk meg a vár. Reggel felkelünk, elhúzzuk a függönyt és fölénk magasodik a múzeum. Baromi jó lehet.

vecsey1 vecsey2 vecsey3 vecsey4

Pásztorvölgy utca

A Pásztorvölgyi iskola szomszédságában található telek jelenleg beépítetlen, tulajdonosa ezen szeretne változtatni egy 12 lakásos mini lakóparkkal. Ne is valódi lakparkot képzeljünk el itt, hanem inkább olyan sorházas beépítést, mint a szintén felnémeti Pirittyó utcán, vagy, ami még jellegzetesebb, a vécseyvölgyi Egri csillagok utcán. Ezeken a helyeken jól mutatnak az ilyen épületek, ha megvalósul, valószínűleg nem lesz ez másképp a Pásztorvölgyi iskola mellett sem.

pasztorvolgy1 pasztorvolgy2

Faiskola utca

Ez a terv még a május 9-ei ülés anyagából származik, a lakópark a Külsősor és Faiskola utcák kereszteződésében található, jelenleg üzemi területre épülne 61 lakóegységgel. Érdekes a helyszínválasztás, az új ingatlanfejlesztések általában a város nyugati és főleg keleti oldalára szólnak, a Lajosváros valahogy ki szokott maradni a jóból. Nyilván, mert nincsenek ilyen célra alkalmas, nagy telkei. A tárgyalt lakópark ügyesen helyezkedne, valószínűleg az értékesítésével sem lennének gondok, mi is simán költöznénk ide.

faiskola1 faiskola2

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • laport szerint:

    A Faiskola-Külsősor kereszteződésben pár napja elkezdték a bontást.

  • Szalontai Róbert szerint:

    A Faiskola-Külsősor út sarkán már az alapozás zajlik, remélhetőleg folytatódik ez a fajta kezdeményezés, sok elhanyagolt rossz állapotú ipari létesítmény van azon a környéken. Remélhetőleg ezen a környéken is lesz sorházas beépítés!

  • Enikő szerint:

    Vécsey Sándor utca vagy a Pásztorvölgy utcában valaki meg tudná mondani, hogy vannak-e még szabad lakások és, hogy hol tudok utána érdeklődni?
    Előre is köszönöm a segítséget!