Skip to main content
Szabadidő

Internethiánnyal küzdött a Dobó téri webkamera

By 2015. október 14.

Megrögzötten szoktuk figyelni a Dobó téri webkamerát, két oka is van ennek: egyrészt valami fura jó érzés tölt el minket, ha látjuk a főterünket, másrészt pedig, ha jó biciklitámaszhoz állunk, akkor egész nap szemmel tudjuk tartani rajta a kétkerekűnket. Ez nyilván létszükséglet. Gyakori látogatóként gyakran tapasztaljuk azt is, hogy a kamera nem működik, mindig nyugtázzuk ilyenkor magunkban, hogy a francba. Minap kedves olvasónk írt, hogy nem tudjuk-e véletlen az éppen aktuális leállás okát. Nem tudtuk, de megkérdeztük és innen jött, amire mi sem számítottunk: kaptunk választ! Méghozzá milyen választ!

doboterwebkamera

Amikor működik a kamera *,*

A hibát az internetelérés hiánya okozta. „Az elmúlt időszakban sajnos volt áramszünet, kábelszakadás, beázási probléma. A padlástérbe való feljutás sem mindig zökkenőmentes, mert közös tulajdonú társasházról van szó, mégsem tehetjük a kamerát máshova, mert csak abból  a szögből látszik a teljes tér és a Vár a háttérben.” Szólt az üzenet lényegi része.

Innentől már csak személyeskedés jön, illetve hangadás személyes rajongásunknak. Tudniillik önmagában már az is nagyszerű dolog, hogy egyáltalán kaptunk választ a hivataltól, pláne, hogy ez a válasz valóban a feltett kérdésre felelt. Az viszont már a jófej kategória, hogy e mellé már-már bocsánatkérést is kaptunk a kamera leállásáért, pedig tényleg csak egy ártatlan kérdést tettünk fel. Minden tiszteletünk az Informatikai Iroda vezetőjéé, aki ráadásul még habot és csokireszeléket is tett a tortánkra. A habot ez a mondatrész jelentette: „… további kamerákat tervezünk a város gyönyörű helyszínein kihelyezni.” Iszonyat várjuk! A csokireszelék pedig az volt mindennek a tetejére, hogy mire elolvastuk a választ, már helyre is állították a kamerát, így újra gyönyörködhetünk a főterünkben és a főterünkön álló biciklinkben.