Skip to main content
Közlekedés

Zárják a kapualjakat

By 2015. szeptember 24.6 hozzászólás

Új jelenség kezd elterjedni Egerben, egyre több kapualj bejáratára kerül ugyanis lakat a belvárosban.

A bosszantóbb esetben végleg megszűnt az átjárás az érintett kapualjakban, így történt ez a Deák Ferenc és Grónay Sándor utcák közti átjáróban, a Háromfarkas tízemeletes mellett, illetve a Bajcsy-Zsilinszky utcán, a T-pont épülete alatt is. A jobbik eset, amikor csak este zárják le az átjárót, ilyen az Érsek utcáról az Erzsébet udvarba vezető kapu.

DSC_0353

A rácsok megjelenése egyszerre kényelmetlen és szomorú, bár inkább szomorú, mint kényelmetlen. Macera csak annyi van velük, hogy kerülni kell miattuk, több idő és lépés eljutni A-ból B-be, lévén viszont, hogy csak egy-egy háztömbről van szó, általában hamarabb lehet megkerülni az épületet, minthogy a reflexből jövő belső szitkozódásunk végére érnénk. Szomorú viszont a helyzet, lévén, hogy teljesen meg lehet érteni a házak döntését. Ezekben az átjárókban gyakran iszonyat undi állapotok uralkodtak, hajléktalanok lakták, az emberi és állati végtermékek teljes kínálata megtalálható volt bennük, bűzlöttek, szemetesek voltak. Nyilván senki nem akar ilyet a saját lakása alá.

Szólj hozzá! 6 hozzászólás

  • Bea Farkas szerint:

    Sajnos, nem véletlenül került rá a rács és a lakat a Bajcsynál, megértem a lakók döntését. A gyerekeim csak úgy hívták a helyet, hogy a pisis átjáró. Az Erzsébet udvarban is néha olyan állapotok uralkodnak egy-egy görbe este után, hogy a lakók reggelente üvölteni tudnának a méregtől. Egy ideig zárták este a kapukat, de ha jól tudom, az Érsek utca és Szent János utca felőlit egy ideje nem zárják. A játszótérnél ültetett fát is vagy kétszer törte ki valami istenadta félkegyelmű, pedig az a fa nagyon sokat jelent a homokozónál a kisgyerekeseknek, hiszen az árnyékában ülve lehet játszogatni. Szerencsére az utolsó ültetés megmaradt, szépen nő, remélem, nem próbálgatja rajta senki az erejét.

  • Lajos szerint:

    A városban a hajléktalanállapotok katasztrofálisak. Egyrészt felháborító, hogy az önkormányzat részéről semmiféle próbálkozás nem látszik arra, hogy ezt problémát orvosolja (értsd: akár egy tisztességes hajléktalan szálló építse, akár szociális munkások terepre küldése), másrészt a hajléktanok az utóbbi bő 5 évben rettenesen pofátlanok és agresszívak lettek (az okokat lehet kutatni, kell is, de a probléma akkor is adott). Erőszakosan kéregetnek, egyre nagyobb számú csoportokban foglalják el a város padjait, nyaranta kifejezetten zavarva az idelátogató turistákat. A másik összetevő a város bulizó „fiataljai”. Mikor nem telik el úgy egy szerda, péntek, szombat este, hogy a kukák ne lennének felrugdosva, ne lennének mindenhová üvegek behajigálva, és olykor felülmúlják a hajléktalanokat: odavizelnek, odasz*rnak mindenhova. Éppen ezért teljesen megértem, és támogatom a lakók döntését! Ha emiatt 2-3 perccel hosszabb lesz a sétám, akár napközben is, az nekem teljesen belefér. Az mondjuk igaz, hogy ez csak tüneti kezelés, maga gond nem szűnik meg…

  • Hajni szerint:

    Eger belvárosa a belső udvaroktól, kapualjaktól, átjáróktól olyan hangulatos. Kár volna, ha mindet zárnák, sőt, nem vagyok benne biztos, hogy pl az Erzsébet udvar az ott lakók _tulajdona_, hogy joguk volna bezárni, de érthető, hogy nem akarnak kupit az ablakuk alá. Ó, bárcsak én is körbekeríthetném az emeletes társasházunkat kerítéssel! Hogy az a gyengeelméjű, aki a ház sarkába szokott üríteni (nem kutya!), ne tehesse meg többé. :/
    A Bajcsy tömbbelsőt egyébként minek bezárni? Olyan ótvar a kinézete, nem is szívesen megyek át arra, csak ha sietek (Bjacsy-Érsek u. között).

  • Láss,láss, ...... szerint:

    Hajni….Igaza van mert a hangulatot ez adja.. a turisták ezt ,, zabálják ,, – belső udvarok – joguk sincs mert közterület / jó lenne ha az önk. is nyilatkozna / a fák ??? hát a piactéren minden évben ,, kimegy,, 5-6 fa azaz ,, kilocsolják ,, a felmosó vizzel – és végezetül a polgárőrség ??? és a nappal oly ,, nagyarcú,, közterületesek mi lenne ha éjjel is ,, dolgoznának ????

  • A belvárosi udvar átjárói is ugyan ilyen bűzösek! A nagy tudású városi vezetőknek sikerült megszüntetni az egyetlen WC-t a belvárosban. Persze nem létesítettek helyette másikat. A városháza kapujába menjenek aki szükségét érzi???