Skip to main content
Fejlesztés

Félig már kész az új harangláb környezete

By 2015. május 7.4 hozzászólás

Az országzászlóhoz hasonlóan nem kapkodják el a Szent István téren tavaly átadott harangláb környezetének befejezését sem, pedig amúgy teljesen jó dolog lenne születőben a Tinódi és Bajza utcák kereszteződésében.

DSC_4789

A Kárpát medencében gyakori, védelmező haranglábak mintájára Egerben épített másolatot tavaly december elején adták át, akkor nyilván téli körülmények közt, így nem is vártuk, hogy már üde zöld pázsit ragyogjon a téren és virágportól tüsszögve csodáljuk meg a város legújabb látványosságát. Most tavasszal már picit más a helyzet, titkon azért reméltük, hogy egy kész parkkal ugrunk neki a májusnak, hát nem így lett, valamiért – gondoljuk pénzhiány miatt – mindmáig csak földön/kavicson keresztül lehet elérni a haranglábat, ami mellé se pad, se kuka, se biciklitároló nem lett még kihelyezve. Ami december óta változott, az félig jó-, félig pedig rossz irányba történt: jó, hogy már beültették virágokkal a térköves sétánnyal határolt belső kört és szintén nagyon jó, hogy utólag tettek egy ivókutat is a parkba! Jó még, hogy feltüntették a kivitelező, tervező, támogatók listáját, rossz viszont, hogy arról továbbra sincs tájékoztató, hogy egyáltalán mit látunk magunk előtt. Nem egy több oldalas mese kéne, csak egy pár soros ismertető a haranglábakról. Ugyancsak nem klassz, hogy gondoljuk, a madarak miatt, már oldalról is eltakarták a harangot, amit viszont így már egyáltalán nem lehet látni sehonnan, anno ugye ezt is hiányoltuk, hogy alulról tök jó lenne egy üveglapon keresztül felnézni a toronyba. Ez utóbbi vágyunktól még el is tekintenénk egyébként, de jó lenne minél előbb befejezni a hiányzó részeket, sétánnyal, utcabútorokkal egy kimondottan kellemes kis külvárosi pihenőparkkal gazdagodna a környék. Így félkészen picit fura hangulata van a dolognak, van egy szép harangláb egy szép téren, mely tér a semmi közepén található, de amúgy is minek bemenni hozzá, hiszen padok híján úgyse lehet ott mit csinálni…

DSC_4790 DSC_4797

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

  • Meregzacsko szerint:

    Ez a cikk mrgint jora sikeredett.Igy kell kulturaltan a hibakat kozolni,nem ocsmanyozni meg szarozni amit egyes egriektol olvas az ember.Talan egyszer megtanuljak,hogy kell a nem tetszesuket kozolni.A terre visszaterve meg igy kepek alapjan is egy ujabb szinfolt a varosban.Felo viszont,hogy a fent emlitett hianyossagok potlasa utan ez szep kis ter is aszemet es a rongalasok szintere lesz.Ennek elkerulese megint az ott lakok feladata.

  • jakab szerint:

    Itt lakom mellete de tényleg így ülőke meg programok nélkül értelmetlen az egész viskó. Télen még sàrban lehetett megközelíteni mikor Mikulàs ünnepség volt. Nagyszerű volt a hangulat de màr akkor is hiànyoztak a padok azóta legalàbb van jàrda

  • Bogica szerint:

    Jakaboknak!

    A Harangláb sok jó szándékú ember önzetlen munkáját dicséri. Szerény anyagi lehetőségekkel valósult meg, nem Uniós milliárdokból. A Csákó ( Szent István városrész) meghatározó, hangulatos építménye lett. Minden jó érzésű ember kedveli. Egy éve még a környék illegális szemét lerakó helye volt itt. Lesznek majd padok is, meg pázsit is, türelem..

    Neked ócska viskó,
    nekünk megszentelt hely,fatornyos oltalom.
    Ápoljuk míg élünk,
    aztán ha távozunk, harangja nekünk szól majd.
    Érettünk, s általunk.

    ( csákói lakos)

  • Kovács Cs. Tamás szerint:

    Örülök, hogy a városban ennyi érdeklődő ember van, aki figyelemmel követi az eseményeket. Néhány gondolatot fűzök az íráshoz. A csákói harangláb lakossági kezdeményezés eredménye, amit az ott lakók, a Fertálymesteri Testület, vállalkozók karoltak fel és valósítanak meg.
    A körzet lakójaként, képviselőjeként szinte napi kapcsolatban állok Bíró Józseffel, aki elképesztő energiával azon van, hogy minél szebb környezet jöjjön létre a harangláb körül.
    Büszke vagyok arra, hogy tavaly ősszel sikerült padokat szerezni a térhez (amit a napokban helyeztek ki), Bárdos Zsolt az Egri Vízmű Zrt. vezetője földet hozatott, kavicsot szóratott le: „utakat” kialakítva, az ivókút és a körülötte lévő térkő is a Vízmű munkáját dicséri.
    Továbbá örömmel tölt el, hogy a tavalyi esztendő maradványpénzeinek idei felosztásakor sikerült újabb támogatást elérni: 1,6 millió forinttal hozzájárulni a tér rendezéséhez.
    A napokban kezdeményeztem, hogy kerüljön kihelyezésre egy térfigyelőkamera is, amely nemcsak a tér épségét biztosítja, hanem a körzetben élők és tulajdonuk biztonságát is garantálja.
    Mint ahogy a közgyűlésen is, itt is köszönöm mindazoknak, akik idejüket, pénzüket, energiájukat nem sajnálva hozzájárulnak a lakókörnyezetük jobbá, szebbé tételéhez!