Skip to main content
Belvárosi rehabilitációSzabadidő

Megszerettetnék velünk az új belvárost

By 2014. november 12.1 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Érdekes projektben vesz részt Eger, a Placemaking fo(u)r cities, avagy P4C keretében a belvárosi rehabilitációval megújult köztereket szeretnék közelebb hozni a lakossághoz. Nem saját találmányról van szó, ez egy nemzetközi program, amiben rajtunk kívül még az ír Dún Laoghaire Rathdown terület-, illetve a spanyol Albacete és a finn Pori városok vesznek részt. Érdeklődőknek ajánljuk a hivatalos, angol nyelvű oldalt, illetve a magyarított egylapos változatot is további információkért.

A módszer lényege, hogy egy város közösségének, a várost használóknak nem csak szép, tervezőasztalon gondosan megtervezett – ezért sokszor steril – közterekre van szüksége, hanem a közösség által aktívan használt és nagyra értékelt terekre (utcákra, terekre, középületekre, stb.). Tehát ember és a városi környezet közötti érzelmi kapcsolat megteremtéséről van szó, annak érdekében, hogy az adott köztér fenntarthatóbb legyen, hiszen, amit felelősen használ egy közösség, az kevésbé romlik le.

urbact.hu

Kíváncsian várjuk a projekt eredményét, első ránézésre egy pszichológus vezette terápia ugrott be róla, csak itt mindkét székben mi ülünk: az ötleteket is főként civilek adják és az eredményt is magunkon érezzük majd. A közterületek jobb belakásához ugyanis bárki adhat tippet, legközelebb akár a már ezen projekt keretében megrendezett Márton-napi barangolón. Erről részletekért az eger.hu-ra irányítunk.

1ba480b69e2470e34689d6a16e7cc592_1920

Szólj hozzá! One Comment

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006