Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Ismét használható az Eszperantó sétány

By 2014. szeptember 4.szeptember 5th, 201410 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Elkerültek a kordonok az Eszperantó sétány két végéről, ezzel mintegy 4 és fél hónap után ismét használhatóvá vált a 200 méter hosszú szakasz. Ez csak félig hír, hiszen korábban is keresztül lehetett már sétálni rajta, ám akkor még csak a kordonokat megkerülve lehetett bejutni a nagy vonalakban már elkészültnek mondható területre.

DSC_4636

A belváros egyik leghangulatosabb sétánya már megkapta a díszburkolatát, még az utcabútorok, a zöldfelületek és a térplasztika maradt hátra. Mert, hogy lesz ám ilyen is, “a barokk és iszlám motívumokat ötvöző alkotás az Eger különböző történelmi időszakaira leginkább jellemző művészeti stílusokra utal majd”. Sokkal többet nem tudunk mondani róla, hiszen az már biztos, hogy nem az eredeti elképzelés szerint valósul meg ez sem – a látványterveken ugyanis még a híd folytatásaként ábrázolták a plasztikát. Ehhez képest ott szorgalmasan lerakták térkővel azt a részt és pár méterrel arrébb hagyták meg a helyét. A kerékpárutat sem sikerült úgy megcsinálni, ahogy ígérték, míg korábban arról volt szó, hogy ez lesz a rehabilitációban az egyetlen aszfaltos terület, mostanra a bringaúton is végig térkövek díszelegnek. Az út a rázást leszámítva amúgy jó lett, külön pacsi, hogy egy jelképes magasságú szegély is elválasztja a járdának szánt oldaltól. Örömteli még, hogy a beruházás keretében a patakfalat is felújítják: néhol csak pótolják a hiányzó részeket, máshol pedig újraépítik az egész felső részt. Erre a munkarészre összesen 6.167.900 forintot fordítottak.

A sétányról készült galériánk alább megtekinthető.

Szólj hozzá! 10 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006