Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Pénteken visszakerül Dobó szobra

By 2014. július 24.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Éppen most duzzogtunk rajta egy sort, hogy a város honlapján még mindig júniusra hirdetik Dobóék szobrának visszahelyezését, holott a legfrissebb hírek szerint ez augusztus elejére várható. Nos, egyik változat sem igaz, a várkapitány holnap reggel 8 óra körül érkezik haza, érdeklődőknek ajánlott kimenni és megnézni az attrakciót, belátható időn belül nem nagyon kerül hasonlóra sor. Részletek a nagy pillanatról a kép alatt:

IMG_2251

Kép forrás: Média Eger

DOBÓ VISSZATÉR ÉS ÚJRA VIGYÁZ RÁNK!
Kedves Egriek!
Július 25-én, pénteken nagy napunk lesz! Reggel 8.00 óra körül visszatér az őt megillető helyre, Eger megújulóban lévő főterére a várkapitányt, Dobó Istvánt ábrázoló műalkotás.
Nem egyszerű munkáról beszélünk, hiszen a minden elemében gyönyörűen restaurált szobrot daru emeli majd a megerősített, felújított posztamensre. A művelet akár több órán át is tarthat, de a körülmények függvényében a vártnál jóval hamarabb is elvégezhető. Minden a helyszínen derül majd ki, ez is izgalmassá teszi számunkra ezt a régóta várt, különleges napot!

Tudom, mert nagyon sok egrivel beszéltem erről: alig vártuk, hogy Dobó visszatérjen a térre. Annak érdekében, hogy Dobó kapitány a következő 107 évben is méltó módon állhasson a belváros szívében, az Egri vár bástyája alatt, megerősítették, felújították a talapzatot, restaurálták a posztamens díszítő elemeit is, melyeket a következő napokban illesztenek a helyükre.

Kérem, aki teheti, hozza el gyermekét, unokáját, hadd legyen lehetőleg minden egri generáció részese ennek a látványos, történelmi pillanatnak, Dobó visszatérésének! Aki nem lehet jelen személyesen, az eger.hu webkameráján is figyelemmel kísérheti a munkálatokat.

Fontos tudni, hogy a szobor pénteken egy rövid ideig lesz látható a maga megújult formájában: a rögzítés után a téren zajló munkálatok miatt még védőlepellel óvjuk Dobóékat a portól és más szennyeződéstől. Erre azonban már csak néhány hétig lesz szükség, s közben helyükre kerülnek a talapzat kőből készült gömb elemei és szegélyei.

Íme, egy csodás, egri dal: Buszkasi – Dobó kardja:
http://www.youtube.com/watch?v=e0mBRFBIVpg

Habis László

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006