Fejlődő Felnémet

By 2014. június 12.Önkormányzati közlemény
closeEz a bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Felnémet szépen fejlődik: Eger Önkormányzatának költségvetésében megduplázott keretösszeg szerepel a városrész közterületi fejlesztéseire.

Habis László polgármester a témában tartott sajtótájékoztatón kiemelte: nagy hangsúlyt kaptak tervezésnél a közlekedésbiztonság fejlesztését, illetve a mindennapi életet szolgáló beruházások. A helyhatóság ebben az esztendőben 50 millió Ft-ot fordít e célra Felnémeten. A beruházások sorából kiemelkedik az Egri és a Szarvaskői út járdafelújítása (10-, illetve 7 millió Ft), valamint a Pásztorvölgyi út felújításának első üteme, amelyre 18 millió Ft-ot fordított Eger Önkormányzata. A városvezető hangsúlyozta: az utóbbi kivételével már befejeződtek a nagyobb munkálatok, s mindegyiket egri vállalkozó végezte el.

Rázsi Botond alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte: 2012-ben, illetve 2013-ban összesen fordított akkora összeget felújításra Felnémeten Eger Önkormányzata, mint az idén. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy az elmúlt három esztendőben mintegy 100 millió Ft-os fejlesztést hajtottak végre a több mint 750 éves városrészben. Szavai szerint Felnémet mind a négy negyedére, így Almárra, a Bervai részre, a Pásztorvölgyre és a régi Felnémetre is egyaránt jutott a keretösszegből, s így a lakosok mindennapi életét segítő kisebb-nagyobb beruházásokat hajtottak végre. Rázsi Botond hozzáfűzte: Almárban a korábban leégett buszmegálló pótlása, a Kovács Jakab utcában a közvilágítás fejlesztése, míg a Pásztorvölgyben a megkezdett fejlesztés folytatása lesz a közeljövő legfontosabb feladata. Mindemellett még az idén elkezdődik a felnémeti csapadékvíz-rendezési program előkészítése.

Az alpolgármester és körzeti képviselő hangsúlyozta: Felnémeten igazán pezsgő a civil élet, s ez a jövőben tovább színesedhet, megalakult ugyanis a Bervai Kulturális Egyesület. E szervezet indíthatja be és töltheti meg élettel a város által másfél éve megvásárolt, óvoda melletti egykori sörözőben kialakított közösségi teret.

Nemes Róbert fényképei

_B1Q2959 _B1Q2965 _B1Q2969

Szólj hozzá! 1 hozzászólás

  • Elmondom szerint:

    Valóban, már tavaly is nagyon sok apró, kicsinek tűnő, de nagyon hasznos beavatkozás volt Felnémeten. Köszönjük!

Hozzászólás írása

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.