Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Egyre több új közterületen sétálhatunk

By 2014. június 12.3 hozzászólás

Múltkor bóklásztunk a belvárosban, amikor egyszer csak arra kaptuk fel a fejünket, hogy mi valójában már percek óta az újonnan lerakott köveket koptatjuk. Jó, ez így persze két oldalról is sántít, mert a ráeszmélés intenzitása sem ért fel egy fejmozdítással, meg a Gárdonyi tértől is régi köveken jutottunk még el a Kis-Dobó térre, de ez most mindegy. Lényeg, hogy miután már teljesen hozzászoktunk a történelmi környezetben mozgó munkagépek látványához, egy idő után nem is figyeltünk magára a munkára, ami pedig – még ha nem is túl gyorsan – de azért csak zajlik a háttérben.

DSC_0770

Mostanra már a Centrum mellett is az új köveken juthatunk el a patakig, illetve a szomszédos Gárdonyi Géza teret is egyre nagyobb felületen borítják be az új kis kockakövek. A Kis-Dobó tér régebben elkészült, sajnos mindmáig nem kapta még meg a csatornafedeleit, illetve a kövek közti fugát, de cserében viszont egyre szebb lesz a Dobó utca, a zeneiskola felé eső része például gyakorlatilag már elkészült, legalábbis már pontosan láthatjuk rajta, hogy miként fog kinézni később. Örvendetes módon az utca közepe itt nagyobb gránitlapokat kapott, így magassarkúban sem jelenthet komoly gondot a végigjárása, na meg biciklivel is kevésbé lesz rázós a végigtekerése. Nem úgy az Eszperantó sétányé, amit annak ellenére raktak ki ügyesen kockakővel, hogy korábban még sima betont ígértek rá (egyedüli ilyen felületként a rehabilitációban). Szebbnek kétségtelenül szebb lett így, használhatóságát tekintve már nem biztos, hogy sok értelme volt ezt választani, de ennyi baj legyen. Erről sajnos nem tudunk képet mutatni, mert bambák voltunk és nem örökítettük meg, mindenesetre úgy kell elképzelni, hogy a kettéosztott felület gyalogosokra eső része kisebb-, a kerósokra eső fele pedig nagyobb méretű köveket kapott, középen fehér (szintén kő) elválasztóval.

DSC_0773

Nagy örömünkre burkolásához közeledik a Bajcsy-Zsilinszky utca is, így egy-két héten belül várhatóan már szilárd talajon tudjuk megközelíteni a Bíborost. Az utca Városháza melletti szakasza még tovább várat magára, csak úgy mint a Jókai utca – ez utóbbihoz csak a Bajcsy befejezése után fognak majd hozzá, hogy elterelhető legyen a forgalom.

 

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

  • Géza szerint:

    Nagyon ideje lenne már befejezni! Sok helyen az interneten, ahol hirdetik, hogy utazzon Egerbe,- mert milyen szép, milyen jó, elfelejtik közölni, hogy épp csak a belváros van felrobbantva!

  • leo szerint:

    az egrieknek sosem lehet jót tenni…Annyi felesleges hisztériát csapnak minden körül, ha valami változás van. A régi állapotok már sajnos nem voltak tarthatóak. Most meg , hogy látszik, hogy szép lesz, már mindenki nyáladzik. A török éttermen is itt köpköd mindenki, örülhetnénke hogy épül-szépül a város..

  • emes szerint:

    Csodálkoznék, ha az egriek nem kárognának!