Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Hamarosan elkészül a kis Dobó tér

By 2014. március 28.1 hozzászólás

A belvárosi rehabilitáció legfrissebb híreiről szóló városi közlemény alább elolvasható, fontos részletekkel az aktuális közlekedési rendről:

JÖVŐ HÉTEN ELKEZDIK AZ EGRI DOBÓ TÉR BETONOZÁSÁT

Nagy ütemben halad a munka: az egri közterületek megújításán 8-10 munkagép és 50-60 munkás dolgozik minden nap. A Dobó téren a március 31-ével kezdődő héten – időjárás függvényében – már elkezdik a betonozást. Amint az aljzat elkészül a megfelelő szakaszon, Eger megújuló főtere ismét megnyílik a gyalogosok előtt és az áthaladás már folyamatosan biztosított lesz. Betonozás után a díszburkolat elhelyezése következik, s a tér szeptemberben nyerheti el végleges formáját.

Nagyon fontos információ, hogy – miután a kivitelező a Minorita templom előtt is felszedte a burkolatot – a Dobó téren most gyalogosan nem lehet áthaladni: a Városháza és a Minorita templom mellett csak a Szent Hedvig Kollégium bejáratáig vezet a gyalogos sáv! Mindezt több tábla is jelzi, mégis fontos, hogy senki ne megszokásból közlekedjen, hanem tudatosítsa ezt magában!

A kis Dobó teret négy irányból lehet most megközelíteni:

– a Hibay utca felől

– a Centrum parkoló felől (a „lábas” ház ismét megnyitott átjáróját használva)

– a Minaret irányából (a Torony utca – Dobó utca útvonalon)

– a Vár felől, a Dobó utca irányából

A napokban a kis Dobó téren befejezték a földmunkákat, az áramszolgáltató a Dobó utca felőli részen még kábelt fektet, de – ideális időjárás mellett – jövő héten már elkészülhet a kis Dobó tér burkolatának lerakása és a fugázás is.

IMG_9874

További, fontos információ, hogy az Érsek utca a Széchenyi utca irányából március 31-én, hétfőtől – várhatóan 3 napra – zsákutcává válik az autósok számára. Ennek oka az, hogy a szennyvíz gerinccsatorna építése eljutott az Érsek utca vonaláig. Ezt követi majd a hasonló munka a Szent János utcánál, de a kivitelező pallók segítségével mindkét irányba biztosítják majd a gyalogos forgalmat.

Eger belvárosának megújítása kellemetlenséggel, porral, útlezárásokkal jár ebben az átmeneti időszakban. Szíves türelmüket kérjük, biztatásukat, megértésüket köszönjük!

Városi közlemény

Szólj hozzá! One Comment

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006