Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Belvárosi körkép március elejéről

By 2014. március 9.1 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Annyira hátborzongatóan jó idő volt ma, hogy nem tudtunk otthon maradni, ezért inkább bementünk a belvárosba és jól szétnéztünk – úgyis régen csináltunk már hasonlót. Elhatározásunkkal láthatóan nem voltunk egyedül, sok tucat nézelődővel osztoztunk a feltúrt belváros látványán, aminek ilyen körülmények közt még kimondottan kellemes hangulata is volt. Össze sem tudtuk hasonlítani ezt azzal a legutóbbi emlékünkkel, amikor még sárban dagonyáztunk végig a Dobó téren és habzó szájjal szidtunk mindenkit, aki csak eszünkbe jutott, többek közt magunkat is. Rögtönzött mai túránk eredménye felemás lett, volt aminek örültünk és volt, aminek nem, kezdjük a negatívumokkal.

DSC_4432

Bezárták a Dobó tér melletti folyosót. Hogy csak hétvégére-e, azt nem tudjuk, de mindenesetre fájó szívvel láttuk a rácsot. Ugyancsak nem örültünk neki, hogy még mindig csak jelképes szinten folyik a munka úgy a Végvári vitézek terén, mint a Gárdonyi Géza téren, a Zalár utca autósforgalom elől elzárt szakaszához pedig hozzá sem nyúltak. Meg nem lepődtünk ugyan rajta, hiszen sokszor elmondták már, hogy azokat a végére hagyják, a parkolóhelyekben rejlő fő okot is megértjük, de titkon azért bíztunk benne, hogy hátha meglódulnak és nekiesnek ezeknek is – annál hamarabb lenne ugye kész akkor a környék. De nem, nos mindegy, kivárjuk. Az Eszperantó sétányt viszont nem értettük, ott szépen visszatemették a kicserélt közműveket és minden nyugodtan áll, noha annak viszont készülnie kéne, legalábbis a mi infóink szerint mindenképp.

DSC_0634

Nem tudtunk mit kezdeni a parkolóházzal, ami kapott egy tök menő, napelemes parkolóhelyjelzőt az út fölé, ami viszont mindhiába mutatja kitartóan a 153 szabad kocsiállást, ha még mindig nem lehet használni közülük egyet sem. Már akkor is megkésve, de tavaly húsvétra ígérték először a ház használatba adását, most lassan megint itt lesz ez az ünnep, de az a fránya nyúl még mindig nem akarja megtojni nekünk az új városelemet.

DSC_4442

Kitörő lelkesedéseink következnek, egyik ilyen volt a Bajcsy-Zsilinszky utca állapota, ami leginkább egy homokos szabadstrandra hasonlít. Víz nélkül. A legjobb volt, hogy ottjártunkkor egy gyerkőc is meglátta a benne rejlő lehetőséget és magát hasra vágva kezdett homokozni a markoló árnyékában. Az anyja láthatóan nem tudott mit kezdeni a helyzettel, de végül is hagyta kibontakozni a gyerkőcöt, ha elkészül az utca, egyhamar úgyse lesz ugye hasonlóra lehetősége. Mi is ajánlanánk a Bíborosnak, hogy használják ki az alkalmat, a munkások hazaszállingózása után pár kihelyezett napernyős asztal biztos dobna a hangulaton és forgalmon – Szegeden lépte ezt meg egyszer az Árkád bevásárlóközpont, teleszórták homokkal az épület tetejét és strandhangulatot teremtettek vele a város közepén. Másik nagy örömünk a Dobó tér volt, ahol végre-valahára megjelentek az első új betonfoltok. Egyszer ülőalkalmatosság lesz belőlük, de a lényeg, hogy már építik a teret, nem pedig bontják!

pano0

A cikkbe beszúrtakon kívül is kismillió képet csináltunk még, ezeket a facebook albumunkban lehet megnézni a linkre kattintva.

Szólj hozzá! One Comment

  • laport szerint:

    A kollégium előtti fák gyökerét rendesen megvágták, remélem azért megmarad mind.
    Erről jut eszembe, a könyvtár kertmozi felé eső sarkánál csinálták egy kis parkolót, ami még nem lenne gond, de ezért egy elég nagy fát ki kellett vágni. Lehet tudni, hogy miért volt szükség arra a 3 parkolóhelyre?
    Ez a helyszín: http://goo.gl/maps/gaWLg

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006