Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Megnyitották a Dobó tér melletti átjárót

By 2014. február 27.7 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

A belvárosi munkák előrehaladásával párhuzamosan egyre nehezebbé válik a közlekedés úgy autóval, mint gyalogosan – most járunk ugye a felújítás leggyűlöletesebb szakaszában, amikor minden csak egyre rosszabb lesz, és amikor már alig várjuk az első új térkő lerakását, amivel ha lassan is, de megindul végre a rombolás utáni újjáépítés. Na de, visszakanyarodva az eredeti témához, a vakond szerepjátékot kevésbé szerető gyalogosok érdekében pár napja megnyitották a Gárdonyi Géza tér (Centrum parkoló) és Dobó tér közti árkádos folyosót az ottani épület oldalában, azon keresztül lehet elkerülni most a Gerl Mátyás utcát.

Az biztos, hogy már jártunk a folyosón korábban is, csak arra nem emlékszünk, hogy mikor és hogyan kerültünk oda, mindenesetre az átjáró jó ideje már le van zárva – alulról látszik, hogy miért, a patakmeder fölé kinyúló oldalon jelképes vastagságú beton maradt mostanra, így az a rész életveszélyes. Jelenleg is el van szalagozva, a fal felőli oldal viszont járható, szokatlan helyeken bóklászni szeretők figyelmébe ajánlott kipróbálni, ha másért nem is, legalább hogy elmondhassák, hogy ők ott is végigmentek egyszer. Gyanús, hogy a felújítás után újra bezárul mindkét oldalon a kapu, bár bízunk benne, hogy mégsem így lesz, a jelenleg elzárt részt ugyanis hamarosan felújítják, így az is használható lesz, a patak túlsó partján épülő Végvári Vitézek terére pedig alighanem innen nyílik majd a legnagyszerűbb kilátás, így indokolt lenne a nyitva hagyása, még úgy is, ha amúgy magántulajdonról van szó.

Azoknak pedig, akik számára nem annyira nagy kaland a folyosó, hogy ezért bemenjenek a városba, de érdekelni azért valamennyire érdekli őket a dolog, mutatunk pár képet, ilyeneket lehet látni arrafelé:

DSC_0627 DSC_0628 DSC_0629 DSC_0630 DSC_0631 DSC_0634

Szólj hozzá! 7 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006