Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Folytatódnak a belváros építési munkái

By 2014. január 6.18 hozzászólás

A korábban beharangozottaknak megfelelően, az ünnepi időszak után folytatódnak a belvárosi rehabilitáció Dobó teret, és annak szűk környezetét érintő munkái. A város közleménye erről alant olvasható:

 

DOBÓ TÉR: január 6-án elkezdték a Dobó téren a közműépítést, és megkezdődik a főtér burkolatának felszedése, az erre megérett, rossz állapotú, beteg, illetve a közműcsere útjában álló növényzet eltávolítása, elindul a Dobó tér végleges formájának kialakítása, így a majdani szökőkút alépítményeinek elhelyezése is. Amíg a bontás és építés tart, a vállalkozó a tér két szélén biztosítja a gyalogos (!) forgalmat.

KIS DOBÓ TÉR: a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodája folyamatosan egyeztetett az érintett üzlettulajdonosokkal, akiket a bontás híre nem ér váratlanul. Legkésőbb január 7-én megszűnnek a macskaköves téren az éttermi kitelepülések, és a keddi napon – a kis hídtól indulva – indul a burkolatbontás és közműcsere, valamint egy teljesen új csapadékvíz-rendszer építése. A Kis Dobó téren csak gyalogosan (!) lehet majd közlekedni, a Hibay utca így zsákutcává válik, a forgalmat pedig – ideiglenesen – a Fazola utca irányába engedik ki, egészen addig, amíg el nem érkezik a Dobó utca rekonstrukciója

ESZPERANTÓ SÉTÁNY: itt január 8-án kezdődik a teljes körű munka – közművesítés, díszburkolat telepítése, közösségi tér kialakítása.

BAJCSY-ZSILINSZKY UTCA: január 13-án, hétfőn szennyvízépítéssel kezd a kivitelező, jó darabig lezárásra kell számítani, így a decemberben bevezetett közlekedési rend megmarad, s a Jókai utca továbbra is a Kossuth utca irányába egyirányú!

Városi közlemény

Szólj hozzá! 18 hozzászólás

  • Jumurdzsák szerint:

    „… megkezdődik … az erre megérett, rossz állapotú, beteg, illetve a közműcsere útjában álló növényzet eltávolítása…”
    Előrelátó és ravasz fogalmazás, reklamációnak így helye utólag nincs: azt irtanak ki a növényzetből, amit akarnak!

  • Egy Egri. szerint:

    Csak nyugi-nyugi!!! Ne kapkodjunk!! Nem kerget a tatár !!! Ha már ennyi pénzt lehet rákölteni a városunkra!! Először gondolkodjunk Béláim !!!!

  • Jumurdzsák szerint:

    Kedves Pató Pál uram („Egy Egri”)!
    Helyes, gondolkodjon ön is. Tehát: először is „Béla” az ön tisztelt térde kalácsa – csak hogy stílben maradjunk…
    Csak annyit merészelek elrebegni kedves happy városfejlesztés-fan: Önt fizetik ezért, hogy ilyen löttyösen, öregurasan okoskodjon, vagy gyárilag ennyire boldog?

  • Werhetetlen szerint:

    én pl nászútra terveztem a várost…de most elbizonytalanodtam…nem szeretném azt a hetet építkezések közepén tölteni…, szálloda nem tud, vagy nem akar erre válaszolni….önkormányzat dettó….és állítólag a várat is átépítik….ez igaz?

    • Sasi szerint:

      http://www.egrinapok.hu/2014/01/07/elkezdodott-a-var-felujitasa/ Igaz :) Nem tudjuk, mikor szeretnének jönni, most még jelképes szinten folyhat a várban a munka, ott inkább január végétől, februártól lesz csúnyább a helyzet, a városban – előző kérdésére is válaszolva – pedig ősz végére tervezik befejezni az utolsó munkákat. Ez ugye a Dobó teret és környékét érinti, bazilika, Széchenyi utca, Líceum, Minaret érintetlenek maradnak, tehát nem minden lesz feltúrva, csak félig minden :)

  • Werhetetlen szerint:

    köszönöm a választ…:)

  • Werhetetlen szerint:

    hát úgy néz ki akkor, hogy nászút máshol, és 2015-ben megnézzük a szép új várost:)

  • Egy Egri szerint:

    Kedves Jumurdzsák !
    Kérem engedje meg nekem, hogy öreguras legyek. Már csak az élet korom miatt is.
    Eddigi életemet ebben a városban éltem, és a kevés maradékot is itt szeretném eltölteni.
    Ezért sem mindegy számomra, hogy milyen lesz a szülővárosom !!!
    Mert most nem vagyok elégedett vele !!!
    Mindenkinek a figyelmébe szeretném ajánlani, akik még eddig nem látták a Legényanya című klasszikust.
    Csak nehogy mi is úgy járjunk, mint a filmbeli Bélák!!
    Ui: Én már lehetek” gyárilag boldog”, főleg ha majd az unokáim az új Dobő-téri szökőkútban fogják egymást lefröcskölni a vízzel.
    Kérem, hogy olvassa vissza a korábbi cikkekhez irt bejegyzéseimet is.
    Köszönöm Szépen.

  • Géza bácsi szerint:

    Útban álló növényzetet már sikerült eltávolítani, nevezetesen a kórház piac felőli bejáratánál álló nagy nyírfát kivágták. Oszt ott még csak útjában sem volt közműnek. EZ EGER. :(

  • Jumurdzsák szerint:

    Kedves Egy Egri!
    Abban talán egyetérthetünk, hogy nincs joga „lebélázni” senkit, aki egy kicsit is más véleményen van, mint ön. Én nagyon boldog lennék, ha az unokáim egy szökőkút nélküli Dobó téren futkározhatnának a kicserélt díszburkolaton. Ennyi. Változatlanul nem tölt el örömmel a belvárosi PRESZTÍZS-BERUHÁZÁS a választási kampány hajrájában!!! Ezeregy fontosabb helyre kellene ez a temérdek pénz itt Egerben. Még akkor is, ha hivatalosan azt kommunikálják nekünk, hogy az UNIO ere adott csak pénzt…. Ami természetesen nem igaz. Üdvözlettel egy 67 éves tősgyökeres egri.

  • Nándi szerint:

    Az egész vitában az a legszebb, hogy kb.30-40 év múlva, majd megint átfogják építeni a teret. Akkor is ugyan így fognak majd a jövő Jumurdzsákai és egriei vitázni azon, hogy maradjon szökőkút, vagy nem kell az a térre. :)

    • laport szerint:

      Pontosan. Egy ember 30-40 éves távlatokra tekint vissza, miközben ez a város már 1000 éve itt áll, de ha csak az újkori történetére gondolunk, akkor is több száz év formálódik. Ilyen tekitettben elég nevetséges ez a vita, hogy egy szobrot odébb tesznek 200 méterrel és lesz rajta egy szökőkút plusz pár fa :)

  • Dobó szerint:

    Ilyen névvel, hogy Jumurdzsák, nem itt kellene hozzászólni! El lehet innen menni! Az elődök is elmentek, bár 91 évig rontották itt a levegőt. Tessék utánuk kullogni.

  • Jumurdzsák szerint:

    És biztosra vehetjük, hogy 30-40 év múlva is lesznek Nándik meg Dobók. (Vigyázat, nem Dobó Istvánok!)

  • Nándi szerint:

    Bocs,de én csak egy jelenségre utaltam, miszerint a történelem ismétli önmagát. Egyébként személy szerint nekem se tetszik ez tér rekonstrukció. Sőt! De (sajnos) meg fogják csinálni, és majd ahhoz is hozzá fognak szokni az emberek. Előbb-utóbb. És majd amikor azt akarja majd az jövő hivatala átépíteni, ugyan így fognak majd az egriek vitázni, hogy jó lesz e az átalakítás vagy sem.
    Azt mondják, hogy ami egyszer a netre kikerül, az ott is marad. Talán lesz majd egy idősebb emberke, aki emlékezni fog a mostani vitákra és elő is tudja majd halászni a „régmúltból”. :)

  • Jumurdzsák szerint:

    Kedves Nándi!
    :-) Oké!