Skip to main content
Szabadidő

Könyvet ajánlunk a régi Egerről

By 2014. január 2.január 10th, 20147 hozzászólás

A karácsonynak megvan az az áldásos tulajdonsága, hogy ajándékot kap rajta az ember – ilyenkor bővül már évek óta az egri könyvekből álló gyűjteményünk. Idén a frissen megjelent Képeslapok és fotók a 20. századi Egerről c. kiadványt kaparintottuk meg, erről szólunk most szépeket, valamint ennek megvásárlására buzdítjuk a hasonló érdeklődésű lakókat.

kepeslapokesfotokkonyv

Az indokolatlanul hosszú és tárgyszerű cím valódi kis kincset takar, mely a 2005-ös, Eger régi képeslapokon című könyv egyfajta folytatásának is betudható. Azt a könyvet is szerettük már nagyon, a mostani viszont bőven felülmúlta, itt ugyanis már két részből áll a kiadvány: az első felében vannak “mindössze” képeslapok, a második rész sima fényképgyűjteményből áll. Ez utóbbiról azt kell tudni, hogy míg a képeslapok általában látnivalókról készültek, fényképek jóformán már mindenről, ami a város életében történt. Ennek megfelelően az Eger-rajongók hihetetlenül jópofa, érdekes és hiánypótló dokumentumokhoz juthatnak hozzá rajtuk keresztül. A képeslapokat sem szabad persze gyorsan átlapozni, hasonló meglepetéseket találhatunk köztük is. Ezek egyébként Tóth László gyűjteményéből kerültek be a könyvbe, a fényképek pedig Molnár István Géza fotóművész archívumából.

Épül a "Háromfarkas tízemeletes" az akkori Lenin út mellett

A könyv interneten itt vásárolható meg, élőben sajnos nem találtunk elérhetőséget hozzá, mindenesetre érdemes először megpróbálni az Érsek utcai Sipotékában, aztán ha ott esetleg mégsem jártunk sikerrel, akkor tovább menni segítségért a Bródy Sándor könyvtárba, ahol már minden bizonnyal tisztában lesznek a kiadvány jelenlegi elérhetőségével.

Szólj hozzá! 7 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006