A nagy kocsmatúra

Cifra büfé

By 2013. december 13. 16 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Vannak kocsmák, amiktől még az is igényesebb megoldás, ha az utcán isszuk meg a sörünket – na ilyen hely a Régi Cifrakapu utca elején lévő Cifra büfé is. Nem gyakori jelenség, de belépve már tudtuk, hogy csak egy pohárral fogunk kérni hőn szeretett italunkból, a “minél gyorsabban végzünk, annál jobban járunk” elvből kifolyólag.

Az egész azzal kezdődött, hogy amikor beléptünk az egylégteres krimóba, rögtön egy tekintélyes méretű ebbel találtuk szemben magunkat. A kutya gyakorlatilag ránk sem hederített, de a kocsma méreteiből adódóan azért bizarr volt érezni a leheletének melegét a lábunkon, amikor kikértük a sörünket. Mire megkaptuk az italunkat, szerencsére távoztak is a gazdájával, ennek a garantált életben maradáson felül azért is örültünk még nagyon, mert így le tudtunk ülni – odabent ugyanis mindösszesen három asztal kapott helyet, melyek mindegyike foglalt volt. Hogy kik ültek náluk, az más kérdés, viszont az leszögezendő, hogy hiába látszott a vendégeken az élet súlya, békések voltak és hiába lógtunk ki nagyon szembetűnően közülük, nem éreztük feszélyezve miatta magunkat. Na nem úgy, a beltér miatt, mely közel kriminálisnak volt nevezhető. Mentségére szóljon, hogy éppen felújításon esett át, de piszkos volt, szedett-vetett, hát szóval, nem klassz. A pontot az i-re a mosdó, vagy hát mosdónak kinevezett helyiség jelentette, ahol nagy megdöbbenésünkre nem volt se szappan, se papír kéztörlő! Najó, vicc volt, érdemes megnézni a cikk végén a fotót róla, tehát a szappanhiány volt a legkisebb bajunk :) Egyébként még jó, hogy kora ősszel érkeztünk, mert mint megtudtuk, nincs bevezetve fűtés a kocsmába, így hidegebb időben még inkább kifelé vágyik belőle az ember. Nagy meglepetésünkre a kiszolgálás sem volt jó, pedig a hasonló kaliberű kocsmák legalább azzal szoktak próbálni ellensúlyozni valamit, a kiszolgáló nem, hogy kedvesnek nem volt mondható, de még fél lábbal inkább a bunkóhoz állt közelebb, biztosan rossz időpontban érkeztünk. Maradandó élmény volt ugyan a Cifra büfé, de inkább sajnáljuk ezt, semmint örülünk neki, mindenesetre láttunk legalább ilyet is.

 

Beltér

Vendégek

Kiszolgálás

Mosdó

Ár

Igipop

1

1

1

1

Korsó Arany Ászok 240,-

Sasi

1

2

1

1

Átlag pontszám: 1,1

cifrabufe

DSC_0438 DSC_0439A WC is érdekel

 

Szólj hozzá! 16 hozzászólás

 • András szerint:

  Hát srácok ez a hely tényleg egy vicc. Volt már hozzá “szerencsém” .Egyébként már hónapok óta tart az állítólagos felújítása.

 • Gabriella szerint:

  érdekes,hogy mind két oldalán két nagyon szép és jó kivitelezésű ház,legalábbis a képen ennek látszik,lett felépítve.Lehet,hogy az egyikben a tulaj.lakik? mert akkor van ízlése ,szépérzéke !

 • Már vagy 10 éve mondtam a tulajnak akinek több kocsmája is ,van akkor milyen lehet a többi ha ez a “cifra “

 • Kata szerint:

  Kedves András!
  Örömmel értesítelek,hogy az “állítólagos” felújítás megvalósult. Nem azt mondom, hogy 100%-osan igényes a kocsma de szebb mint volt.

 • kedves adolf szerint:

  tisztelt blogger!a személyeskedő stilusod,és a megegyzéseid a vendégek kurázsiját illetően,nem éppen egy tapasztalt emberre vall…………..próbálj meg semleges maradni és ne sértegess embereket ahova titokban avászkodtok be egy álcázott dobozzal amivel fotókat készitettetek a kricsmiről….ha le akartok koppintani más gasztroblogger oldalakat ,akkor nőjetek fel hozzá stilusban is ,mert a sértegetést is kimeritő kritikátok előbb utóbb meghozza a gyümölcsét……….mc donald ‘s,fornetti,coca cola,bankok,élelmiszeriparban előforduló hányingertkeltő termékek…a kinai éttermeket nem óhajtjátok meglátogatni ahol ötszörös nátrium glutamát mennyiséggel tömik az embert?vagy a mindenkit lehúzó roma árushoz miért nem tesztek egy kört a tesco parkolóban?ott is találhattok bicskanyitogató szituációkat…..kajli felszint kapargató renyhe blog ez.

 • kedves adolf szerint:

  ha lett volna 0.5literes Kubu üditőital rózsaszin szivószállal,és bömbölt volna steiner kristóftól az ich liebe dich jerusalem ohne preservativ,,akkor biztos tetszett volna a pitypangnak a csebox kedvenc retro kocsmája :)

 • igény? szerint:

  Az ott egy redvás hely.

 • Kata szerint:

  Ha még ennél is “igényesebb” helyre vágytok, nézzétek meg a felsőváros/Cifrakapu u végén a Fakocsmát, vagy a Lajosvárosban a Mátyás király u Kerecsend felőli végén a Pepsi-Sziget nevű helyet (az OMV benzinkútnál). Kíváncsi vagyok, mit írtok róluk….

 • igény? szerint:

  Hát igen.Ez a három redvás hely van még amit be kéne már zárni. Nyomorultaknak való. Hahahaha nyomorultak.Kata nagyon véded a helyet.Talán a tied? Gratula.Ha meg ott dolgozol,megint csak Gratula.Pffff

  • Kata szerint:

   Egyik sem… semmi közöm a helyhez, csak ott járok el előtte és látom milyen változáson ment át…végre. Azért érezheted úgy,hogy védem mert zavar, hogy felújítás alatt álló kocsmát így lehúztak.

   • Sasi szerint:

    Két oldalról is megközelíthetjük a dolgot, egyrészt, hogy miért véleményeztünk egy felújítás alatt lévő kocsmát, illetve, hogy ha csak ilyen színvonalon tudott működni a munkák mellett a hely, akkor miért nyitott ki? Az első kérdésre a második a válasz, tehát ahová be tudunk menni a túránk során, arról ott és akkor le is írjuk a véleményünket, az éppen akkori tapasztalataink alapján.

    Egyik kocsmának sem vagyunk az ellenségei, sőt, az egész sorozatnak azért van egy zárójelesen megemlítendő reklám értéke is. Bárkitől szívesen fogadunk frissebb kritikát a Cifráról, ugyanígy örömmel közzétesszük a felújítás utáni állapotokat is.

 • david szerint:

  Sasi az nem felújítás hogy szétlocsoltak 5 liter tescos festéket :D még mindig le*telep csak már festékszagú is és ragad még a szék is :D

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..