Skip to main content
Kereskedelem

Csináld magad bevásárlópark lesz az Interfructból

By 2013. szeptember 26.12 hozzászólás

Nemrégiben írtunk róla, hogy várhatóan november 7-én JYSK nyílik majd a Felsővárosban, az egykori Interfruct épületében helyt kapó lakberendezési áruház mellett viszont egy másik, főként ruházati termékeket forgalmazó üzlet is érkezik a lakótelepre.

Annak idején az épületet az Interfruct húzta fel magának, a csarnok csücskét viszont külön értékesítette a Balla bútor részére. Ez utóbbi azóta is jól megvan a már bejáratott helyén, belátható időn belül viszont új szomszédokat kap, a már említett JYSk mellett egy XXL Bevásárlóközpont nevű alany szerepében is. Most ellenségesek leszünk, de nem szeretjük az ilyen üzleteket, úgyhogy ez valószínűleg egy újabb kínai csodát fog jelenteni, azonos név alatt működő mátészalkai társa legalábbis cipőtől kezdve a bizsukon át jóformán mindent árul, úgyhogy valószínűleg nálunk is ezzel találkozhatunk majd.

DSC_0334

Az egykori raktáráruházból így csináld magad bevásárlópark lesz hamarosan, igaz mindössze három üzlettel és nem a megszokott márkákkal. Egert ugye annak idején kihagyták az ilyen parkokat építő láncok, a Stop Shop tervezett ugyan itt áruházat nyitni, ám végül mégis kihátrált, a Family center pedig meg sem próbált hozzánk jönni. Ennek köze lehet ahhoz is, hogy a Nagylaposra egy ezektől jelentősen nagyobb méretű pláza-bevásárlópark keveréket terveztek annak idején, amiből végül szintén nem lett semmi, de ahhoz valószínűleg elég volt meglebegtetni a terveket, hogy a bejáratott láncokat elijesszék tőlünk. Veszteni persze nem vesztettünk sokat, ezek a bevásárlóparkok jellemzően négy állandó márkát visznek magukkal: az Aldit, a KIK-et (ruházati üzlet), a Müllert (drogéria) és a Takko-t. Ez utóbbi már megoldotta egyedül az egri jelenlétét, amikor beköltözött a Tesco-ba, az Aldi visszatérő jelleggel igyekszik letelepedni a Lajosváros szélén, ezer éven belül talán sikerül is neki, maradt hát a Müller és a KIK, melyek közül az elsőt kiváltképp sajnáljuk, hogy nekünk nincs, de hát így jártunk. Az Agria Parktól pedig láthatóan hiába várjuk, hogy megoldja a „problémát”, pedig a drogéria már plázákból is egyre többen megtalálható. Lesz viszont nekünk saját bevásárlóparkunk, kicsi is, nem is erre építették annak idején, de a miénk lesz. És legalább lesz benne egy JYSK.

Szólj hozzá! 12 hozzászólás

  • fff szerint:

    Lesz ALDI a Lajosvárosban??? MIkor?

    • Sasi szerint:

      Hát ezt megkockáztatjuk, hogy maga az Aldi sem tudja még, de már többször volt szó a letelepedésükről, legutoljára egri beszállítókkal is tárgyaltak, de, hogy valójában mikor sikerül nekik megnyitni az áruházat, vagy akár csak mikor kezdik el építeni azt, az rejtély.

    • Névtelen szerint:

      Nagy szar az Aldi ne bánd ha nem lessz.Itt van 1x voltam de többet se..Nagy drága.

  • Joey szerint:

    Lehet tudni, mikor nyit a Jysk?

  • Névtelen szerint:

    A Zorbán féle plázastop miatt nem tudnak még jönni!

  • Gárdonyi szerint:

    A JYSK és a KIK nagyon hiányoznak Egerből, de Aldi… na szerintem az mehetne máshová. Inkább Lajcsiba nyissanak egy Auchant! Olcsóbb, mint a Tesco és még minőségibb is! Vagy Tesco helyére is jöhetne az Auchan! Tessék kipróbálni Miskolcon vagy Pesten!

    • Névtelen szerint:

      Auchan párti vagyok én is. Sokkal, de sokkal olcsóbb a tesconál. Sajna hogy itt nincs, én is mindig Miskolcra vagy Pestre járok, mert megéri. Sokkal nagyobb a kínálata is. Az aldit nem bánom, hogy nincs….

  • vendeg11 szerint:

    Az Aldi nagyon hiányzik Egerből. Szinte minden megyeszékhelyen van már,sőt már Hatvanban is van. Igazán jöhetne már Egerbe is.Amúgy egy Auchan sem lenne rossz.Annak idején volt róla szó, hogy a Cora szeretne letelepedni Egerben.De mivel az Auchan átvette a szerepét,így nyithatna egy osan .

  • Névtelen szerint:

    A plázába kellene H&M, KFC, Don Pepe, Media Markt, vagy Saturn! Az ő vergődésük ezzel nagyjából meg is szűnne. A városba egy Aldi, egy Müller, és egy KIK valóban nyerő volna a Jysk mellé.

  • Judy szerint:

    Egernek nagy szegénységi bizonyítványa van normális üzletek terén. A térség legrosszabb városa bevásárlás szempontjából. Mindenki máshová megy, aki teheti. Szerintem is szükség lenne egy Auchanre, egész Heves megyében nincs, bezzeg Miskolcon 2 is van… Jó lenne ha lenne Kik, Müller, Aldi, Decathlon. Pl. Minek 3 DM??? Az egyik helyett sokkal jobb lenne egy Müller. Remélem a kommentek eljutnak a megfelelő emberek fülébe. Egyébként szerintetek lehet jelezni valahogy a városvezetés felé ezeket az „igényeket”? Vagy mi alapján döntenek az ilyen üzeletek idetelepüléséről? Honnan tudják mire van/lenne igény?

    • Sasi szerint:

      A városok vezetése általában tehetetlen ilyen ügyben, arra volt már ugyan példa tőlünk nem is olyan messze egy megyeszékhelyen, hogy belső ellentét miatt nem hagytak letelepülni egy hipermarketláncot, de a fordítottjáról még nem hallottunk és nem is valószínű, hogy kérésre működhetne így a dolog. Az üzletnyitásokról a hálózatok maguk döntenek, az üzletpolitikájuk és piacfelméréseik alapján – az persze más kérdés, hogy ezek a felmérések mennyire aktuálisak és alaposak.

      Egernek pedig az elhelyezkedése miatt valóban elég szerencsétlen a helyzete ilyen téren, ennek a levét isszuk gyakorlatilag mindenben: ezért nem vagyunk rajta a vasúti fővonalon, valamint ezért kerül el minket az autópálya is. Ha földrajzilag mondjuk Füzesabony helyén lehetnénk (ugyanilyen várossal, mint amiben most élünk) valószínűleg sokkal több üzletlánc telepedne le nálunk, ékes példa erre Szolnok, ami népességben ugyan hozzánk hasonlít, ám arányaiban nagy vonzáskörzete miatt a legtöbb hazai üzletlánc megtalálható benne, értsük ez alatt a Media Marktól kezdve az Auchanon át akár az Aldit is.

      Úgyhogy így jártunk, Dobóék annak idején ezt a szempontot nem vették figyelembe :)