Skip to main content
Szabadidő

Kis időre, de lelkesen jönnek hozzánk a turisták

By 2013. szeptember 5.

Ahogy elmúlik a nyár, sorban jelennek meg a különböző turizmusról szóló statisztikák, ma például a Szállás.hu tette közzé a sajátját. Ez nyilván a belső adataikra támaszkodva, valamivel felszínesebb képet mutat a KSH hasonló tájékoztatójától, de a célnak teljesen megfelel azért.

Az ide kattintva teljes hosszában elolvasható cikk  városunkra vetített lényege, hogy a belföldi utazók körében Top 10 nyaralási célpontot bemutató listán Eger az impozáns 6. helyen áll. Öröm és boldogság ez azért, mert olyan települések vannak mögöttünk, mint Budapest, Balatonboglár, Gyula és Zalakaros – ez a szöveg alatti táblázatunkból is jól látszik egyébként. Budapest 7. helye még csak-csak érthető, honfitársaink viszonylag jól ismerik a főváros kevésbé vonzó részeit is, ha pedig magunk elé képzeljük mondjuk a Blaha Lujza tér egyedülálló hangulatát, akkor nyilván nem mindenki szíve dobban egyszerre az ötletért, hogy egy ilyen városban pihenjük ki magunkat. Ámde a maradék három fürdővárost idézőjelben megelőzni már nagy eredmény, ők ugyanis azok, akik idén minden bizonnyal már leszorítanak majd minket a vendégéjszakák számát néző KSH-s listáról. Fürödni nagyon szert a magyar, várost nézni már kevésbé, ha jobban átböngésszük a már említett táblázatot, láthatjuk is, hogy a 10 településből egyedül Budapest és Eger a kakukktojás ilyen téren, pusztán mi ketten nem vagyunk tipikus fürdővárosok.

[ws_table id=”16″]

A téma iránt mélyebben érdeklődők megtudhatják még a cikkből, hogy idén az apartmanok és vendégházak voltak a legkeresettebbek, szállodában “mindössze” a nyaralók 40%-a szállt meg. A nyaralás hossza is összement, az átlagos foglalás az idei nyáron 3 vendégéjszakára szólt, és 50 000 forintba került, a tehetősebb réteg is inkább többször utazott el, hasonlóan kis időre.

A cím mögött használt kép ebből a galériánkból származik.

© Egrinapok.hu 2006