Skip to main content
Szabadidő

Víz alatti hoki világbajnokságunk (!) lesz

By 2013. augusztus 14.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Oda és vissza vagyunk minden furcsa sportért, ami csak létezik – ez nyilván köthető ahhoz is, hogy a szélesebb körben űzöttekhez vagy túl ügyetlenek, vagy túl lusták vagyunk, no de mindegy, ezen beállítottságunk miatt megint felcsillant a szemünk az Egertermál honlapját böngészve, amikor láttuk, hogy: víz alatti hoki világbajnokság miatt változik a fedett uszoda nyitva tartása! Beugrott, hogy már régebben is megmosolyogtuk egyszer a hírt, még akkor, amikor eldőlt, hogy idén Egerben lesz ez az esemény, ám ha már kétszer kinevettük, ideje volt végre utánanézni, hogy mi is ez, a fedett pályás távolnézéshez hasonló nevű csoda.

Hamar ráfagyott arcunkra a mosoly, a víz alatti hoki is az a sport ugyanis, amiben aligha fogunk jeleskedni a közeljövőben. Tudniillik, már csak a víz alatti jellege miatt is, komoly tüdőre és izmokra van szükség az űzéséhez. A játékot egy 25 x 15 méteres, legalább 2 méter mély medence alján játssza a két fél, csapatonként 6-6 taggal. Amíg tart a kétszer 15 perces játékidő, a parton várakozik 4-4 cserejátékos, akik folyamatosan váltják a víz alatti, uszonnyal, maszkkal és légzőcsővel felszerelt társaikat. A cél, hogy a medence alján lévő, másfél kilós műanyaggal bevont ólomkorongot a játékos az ütőjével az ellenfél 3 méteres kapujába juttassa. Egy meccsre három bíró figyel, közülük kettő a vízben, egy pedig a parton tartózkodik, utóbbi a főbíró. A játék eredete egyébként 1954-re, Angliához vezethető vissza. Magyarországon 1995-óta van jelen, Budapesten, Kecskeméten, Szolnokon és Egerben tömegsport jelleggel indult. Mára mindössze a fővárosban és Pécsett van aktív vízihoki csapat, az egyiknek muszáj megemlítenünk a nevét: Hokimaki ♥

vizalattihoki

Érdeklődőknek feltétlenül ajánljuk a sport megismerését, megtekintését, kipróbálását, főleg most, hogy házhoz jönnek. További részletek a nekünk is forrásként szolgáló buvar.hu -n szerezhetők. A mintegy 900 résztvevővel megrendezett egri világbajnokság miatt a Bitskey uszoda zárva tart augusztus 16 és 31 között, a bérletes látogatókat addig a strandon várják hétköznap: 06:00 – 08:00 között, ill. 16:00-tól zárásig, hétvégén és ünnepnapokon pedig: 16:00-tól zárásig.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006