Szabadidő

Nézz szét az 1552-es várban!

By 2013. június 5.4 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Dánieltől kaptunk egy érdekes videót, melyben Bulátovity László animációját láthatjuk az egri vár 1552-es állapotáról. A mozgókép olyan szemszögeket és részeket mutat be az erődítményből, amiket szerencsére, vagy sajnos, de mi soha nem láthattunk. A beküldést köszönjük, a videó pedig elérhető alább, vagy ide kattintva.

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

 • Fortinbras szerint:

  Nagyon jó kezdeményezés, de meg kell jegyeznem, hogy vannak benne elég kellemetlen hibák. Van olyan épület, amit máshová tett, mint ahol volt, és több épületet nem úgy hívtak, ahogy feltünteti. A külső vár pedig nem síkon helyezkedett el.
  (Építő szándékú kritika, nem kötözködés.)

 • laport szerint:

  Ezt egy középiskolás srác csinálta egy versenyre, szóval semmiképpen nem egy szakmai alapossággal készült munka. Bár nyilván törekedett a minél pontosabb egyezésre, de a lényeg inkább a technikai megvalósításon van szerintem.

 • Lord Azeroth szerint:

  Elismerésem! Gratulálok. A filmanyag mellé, még a zenei választás is tökéletes.

 • Boros András szerint:

  Jó nagy munka lehetett ezt összehozni. Minden elismerésem az alkotónak, hogy ilyen nagy fába vágta a fejszéjét.
  Egy kis kritikát azonban megfogalmaznék. Természetesen csak jobbító szándékkal!

  A Varkoch Tamás által építtetett Varkoch-kapu soha nem üzemelt a Hippolit-kapuval együtt. A Varkoch kapu éppen azért készült, mert a régi kapu már nehezen lett volna védhető. Így azt elfalazták és mögé földfeltöltés készült. Napjainkban látható csak a kettő együtt, mert a régészeti feltárások során helyreállították a Hippolit-kaput is.

  A videó alkotójának és mindenkinek aki az egri vár iránt érdeklődik szeretnék ajánlani egy oldalt:
  http://www.egervar2020.hu

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .