Skip to main content
FejlesztésKereskedelem

Sorra újulnak meg a város szállodái

By 2013. április 23.2 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Noha szálláshelyeink terén régóta nem lehet már okunk panaszra, napjainkban is ezen szolgáltatók háza táján zajlik talán a legkedvezőbb folyamat Egerben, sorra újulnak meg ugyanis a megyeszékhely ilyen jellegű vendéglátóhelyei. Teszik ezt részben persze kényszerből, a turizmus piaca érzi meg ugyanis az egyik legérzékenyebben a lemaradást, ha egy szálloda nem tud tehát lépést tartani az éppen aktuális trendekkel, akkor az könnyen a vesztét okozhatja. A megújulók sorát – kakukktojásként – a Hotel Platán kezdte, ami nem megújult, hanem felépült, tavaly december végén pedig meg is nyílt.

Imola Udvarház

Imola Udvarház

Valódi átalakulók közül a legkisebbet vennénk előre, egészen pontosan az Imola Udvarház – boréttermet és apartmant. A vár főbejáratának tőszomszédságában álló modern épület már külsejével is minőséget sugall, az egyik szárnyból nemrégiben viszont kiköltözött a korábban ott helyet bérlő bank. Gyanús volt, hogy nem kerültek fel azonnal a szokásos “kiadó” feliratok az ablakokba, de lelki szemeink előtt már láttuk, hogy minőségi környezet ide-vagy oda, hamarosan úgyis ez lesz az épület sorsa. Nos, pozitívan csalódtunk, április 8-án az egész Udvarház bezárt ugyanis, kapuján azóta pedig molinó hirdeti: kifőztek valamit. A tervek szerint május 18-i átadással megújítják a szálló recepcióját, növelik a meglévő szobák komfortfokozatát – emellett 15 szobára bővítik a szálláshelyek számát, komoly reformon esik át továbbá a Magyarország egyik legjobb éttermének számító vendéglátóhely is, igaz, ott inkább a gondolkodásmód változik meg: “Az elkövetkezendő pár hétben kicsit átformáljuk konyhai gondolkodásmódunkat és inspirációkat szerzünk. A kísérletezések mellett nagy energiát fektetünk új, környékbeli kistermelők felkutatására, még jobb minőségű alapanyagok beszerzésére.” – írják honlapjukon.

Második megújulónk a Minaret Hotel *** . Akinek nem mond sokat a szálloda, a névből kitalálhatja, hogy nagyjából merre leledzik – és valóban, a 40 szobás hotel a XVII. századi török építészet ma is álló legészakibb emlékére néz, röviden ezt minaretnek is becézik. A szolgáltatás itt rövidebb ideig szünetelt, a Park Hotel csoport üzemeltetésében, a szükséges javítgatások elvégzése után idén azonban újra megkezdte tevékenységét a szálló. (Itt egy bájos szösszenetet még muszáj megjegyeznünk. Akkor is szoktunk mosolyogni, amikor valaki Budapestet tekinti világvárosnak, ehhez képest viszont mit láttunk a szálloda honlapján?! “A hotel kialakítása teljesen tükrözi a város hangulatos kis utcáit, zegzugos kis félreeső találka helyeit, ezzel is még otthonosabbá téve a metropoliszi életet.” Bizony ám, kicsit nem figyelünk és máris metropolisz lett a mi kis városunkból :)

Hotel Eger Park ****

Hotel Eger Park ****

Harmadik megújulónk büszkélkedhet a legnagyobb méretekkel, a Hotel Eger *** & Park **** 634 millió forintból pofozza ki magát 2013. novemberére. Az átalakítással egységesen négycsillagosra változik majd a szálláshelyek minősége: “A beruházás keretében elvégzik a 408 férőhelyes hotel 173 szobájának teljes belsőépítészeti átalakítását, a négycsillagos minőségi színvonal elérése érdekében. Átalakítják, bővítik és akadálymentesítik a wellness területet, cardio- és fitnesz eszközöket szereznek be, a gyermekes családok részére pedig játszóteret létesítenek. A fejlesztés során szuper-szélessávú internet hálózatot építenek ki, valamint egy évi 75 000 kilowatt/óra megújuló energiát termelő napelem-rendszert telepítenek az épületbe. Mindez egyben 10 új munkahelyet is teremt a hotelben.” – olvasható a Híradó.hu-n. A fejlesztés az egrieknek is kedvez majd, várhatóan újra kinyit ugyanis a város régi nagy kedvencének számító Fagylaltkert. Ezt a július 20-án tartandó Fagylalt Fesztivállal is megkoronázza majd a szálloda.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

  • Bruno Cross szerint:

    Sziasztok! Márc. 27-én indulok a legjobb barátnőmmel Párizsba. A Timhotel Nationban szállunk meg, ami a 12. kerületben van. Szeretném megkérdezni, vajon ez már külkerületnek számít? Kicsit félek, mert a külkerületek elkerülését ajánlják… A másik kérdésem pedig az lenne, hogy visszafelé reggel 7kor indul a gépünk. Mi lenne a legegyszerűbb utazás a reptérre éjszaka? A taxira gondoltunk, de örülnénk, ha olcsóbban is meg lehetne oldani…Vannak valamilyen éjszakai járatok? Vagy az nem túl biztonságos?

  • Nándi szerint:

    Te aztán jó helyen érdeklődsz. Témába vág, hiszen szálloda is szerepel a kérdésedben. Az ne zavarjon egy pillanatilag se, hogy ez az oldal Egerrel foglalkozik és nem egy olyan kis “porfészekkel” mint Párizs. A kerület megtekintésére tudom ajánlani a Párizs térképet. Legolcsóbban pedig gyalog tudtok közlekedni. (Hidd el! ’92 szeptemberében, egyik éjjel 3 órát gyalogoltam Párizsban mire haza értem. Tényleg ez volt a legolcsóbb.) Ezen hasznos tanácsok mellett is csak azt tudom javasolni, hogy olyan oldalon, oldalakon érdeklődj, ami PÁRIZZSAL FOGLALKOZIK!!!!!! :)

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006