Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Színötletek a minorita templomhoz

By 2013. március 21.8 hozzászólás

Mint ismeretes, február második felében elkezdődött a minorita templom régóta esedékes felújítása. Az 57 méter magas épület új színét örökségvédelmi szakember felügyeletével, falkutatás során határozzák majd meg, mi mindenesetre eljátszottunk a gondolattal, hogy melyik színnel, hogyan mutatna a templom. Az alábbi galérián pár elképzelésünk látható, ehhez viszont tudni kell, hogy a fényképszerkesztéshez is nagyjából annyira értünk, mint a jó cikkek írásához – előfordult hát, hogy itt-ott lelkesen bemázoltuk a köves burkolatokat is, valamint ezen okból kifolyólag nem kapott színt sehol a templom alja, noha tudjuk, hogy a felújítás után azt is bevakolják majd. Másik leszögeznivaló a cikk alján lévő szavazáshoz kapcsolódik, ahol aki gondolja, az rábökhet az ő kedvenc színére/színeire. Itt csak annyit kell tudni, hogy férfi szemmel vagyunk megáldva, abból is egy színügyileg butított verzióval, így ami nekünk barna, az másnak könnyen lehet narancssárga, de a kék megfelelő árnyalatát sem tudtuk ettől jobban megnevezni. Lényeg a lényeg, hogy aki szeretne szavazni, az a névhez legjobban hasonlító színre kattintson. :) Aki pedig már el is felejtette, hogy eddig hogyan nézett ki a templom, annak ide bökve megnyílik az eredeti fotó, amit mi is felhasználtunk.

[poll id=”7″]

Szólj hozzá! 8 hozzászólás

 • Evancod szerint:

  Gondolom a fehér(/szürket) esetleg sárga valamilyen árnyalata lesz az esélyes a valóságban (bár ki tudja) de azért simán a kék a nyerő!! :D

 • Ilosvai Ferenc szerint:

  “Tedd gyönyörűvé a várost, szorítsd vissza a korrupciót! Edi Rama ezt a megtévesztően egyszerű utat választotta Tirana (Albánia) polgármestereként, ahol belenevelte a büszkeséget állampolgáraiba a közterületek színes átalakítása révén. Projektek segítségével, amelyek az embereket helyezték előtérbe, Rama csökkentette a bűnözést — és megmutatta a polgároknak, hogy hihetnek vezetőiknek.” – Érdemes a Google keresőjébe beírni a következőt:
  TED, Edi Rama: Vedd vissza a városod festékkel! Tanulságos, és a festékkérdésen is túlmutat.

 • Emericus szerint:

  A Tisztelt főépítész Úrnak úgyis mániája, hogy “a barokk nem ismert színeket”, tahát ha rajta múlik akkor már előre is vetítettétek a Minorita templom sorsát a második (világosszürke) színben való ábrázolással.

 • Nándi szerint:

  Bár nem a templomhoz kapcsolódik, de tudja valaki, hogy az érseki palota milyen színűre lesz festve?

  • vendeg11 szerint:

   És a Minaret melletti kápolnát tudja valaki milyen színű lesz?

   Amúgy a felsoroltak közül nekem a rózsaszín és a világos szürke(még talán,bár inkább a rózsaszín)jön be. Amúgy remélem szép lesz, és jól fog majd mutatni az megújult Dobó téren:)

 • Nándi szerint:

  Egyébként sorozatban olvasom mindenfelé a megjegyzéseket, hogy világos szürke lesz a város, nem lesznek színek, stb. Ez így rossz, úgy rossz. De itt a szavazásnál is több mint 40%-val vezet a világos szürke. A többi 7 szín osztozik 60%-on. Ezek szerint a “nép” nagy részének is ez jön be.

  • vendeg11 szerint:

   Számomra a rózsaszín az igazán nyerő,amúgy valóban nagy divat lett világos szürkére és fehérre festeni az egri épületeket.(főiskola,servita utcai templom,butler ház) De szerintem a barokk templom inkább színesen mutat jól!

   • laport szerint:

    Inkább az volt a divat, hogy korábban mindent sárgára festettek. A jelenlegi színekkel csak visszatérnek az eredeti állapothoz, vagy legalábbis közelítik azt.

© Egrinapok.hu 2006