Skip to main content
Szabadidő

Keresztféléves népszerűség az EKF-en

By 2013. január 11.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Kezdünk rászokni, hogy az aktuális felsőoktatási rangsor megjelenése után beszámolunk az Eszterházy Károly Főiskola országos helyzetéről, megtettük ezt már a legutóbbi két alkalommal is, ezen cikkeink viszont többnyire alkalmatlanok heves érzelmek kiváltására az Eger-szerető olvasóinkból. Sírni és ujjongani sem különösebben lehet ugye rajtuk, az 1774-óta működő főiskolánk, eredményeit tekintve mára stabilan belőtte magát a biztonságos középmezőnybe, és sem pozitív, sem pedig negatív irányba nem tér ki onnan hangsúlyosan. Viselkedik így az ősszel induló képzéseiben, node nézzük csak a keresztfélévet, amiben már kitör a szürkeségéből és a rangsorok tündöklő élére repíti mintegy 9 000 büszke hallgatóját. Vagy hát valami ilyesmi.

FSZ_7386_Liceum2012

(Fénykép: Fotoszanto.com | Az egri Liceum felújitás után)

Idősebb olvasóinknak biztosan élesen cseng még emlékezetében a Ho Si Minh Tanárképző Főiskola név. Nos, ebből mára már nem csak a Ho Si Minh, de a Tanárképző rész is kikerült, ám úgy néz ki, hogy csak a papírforma szerint – a tanári képzésre jelentkező hallgatók zöme ugyanis még mindig Egerben kívánja elsajátítani eme szép szakma fortélyait. 2013-ban főiskolánk Tanárképzési és Tudástechnológiai Kara (TKTK) lett az ötödik legnépszerűbb pont az első helyes, keresztféléves jelentkezők országos listáján, ezt bemutató táblázatunk a többi helyezettel együtt, alább látható. Egyszerre érdekes és hátborzongató látni, hogy milyen nevek szerepelnek előttünk és bármelyik oldalról nézzünk is a listára, mindenképp elismerés jár érte a főiskolának.

A legtöbb első helyes jelentkezőt vonzó karok a 2013. évi keresztféléves felvételi eljárásban

[ws_table id=”13″]

Forrás: Felvi.hu

Az országban az alapszakok közül sorrendben a gazdálkodási és menedzsment, a turizmus-vendéglátás, valamint a pénzügy és számvitel vonzotta a legtöbbeket, mesterképzések közül pedig a tanári, a vezetés és szervezés és a villamosmérnöki számítottak a legnépszerűbbeknek a keresztféléves képzések közül.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006