Skip to main content
Fejlesztés

Elkészült az Aradi úti köztér

By 2013. január 10.1 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

December végére elkészült az Aradi és Déva utcák között helyt kapó közpark építése a Lajosvárosban, napokon belül pedig a szakaszhoz tartozó buszmegállót is újra üzembe helyezik. Az építkezés november 29-én indult és egy hónapra rá már láthatták is az eredményét a környéken élők. Eger vezetésének célja egy új alvárosközpont létesítése a területen, melyhez a közeljövőben parkolók építése és a légvezetékek föld alá vitele-, a távolabbi jövőben pedig egy termelői piac nyitása is tartozik majd az áruházak közti udvarban. Most, az első ütemben mintegy 30 millió forintból akadálymentesítették és díszburkolattal látták el a korábban szakaszosan lebetonozott területet, áthelyezték az autóbejárót és egy gyalogosoknak szántat is nyitottak mellé a teret behatároló kerítésen, felújították és megnagyobbították a buszöblöt, áthelyezték a szelektív hulladékgyűjtőket és ( még csak részben, de) elbontották az Aradi utca mellett üresen álló árusító bódékat is. A tervek szerint padok formájában új utcabútorokat is kap majd a köztér, ez máig még nem történt meg, de ami késik, nem múlik.

Az egykori Hetes Iskola helyének hasznosításáról sajnos nem szólnak a tervek, korábban a Fenstherm szándékozott oda építeni a háromemeletes Bástya társasházát, ez az elképzelés viszont meghiúsult, a körbekerített telek így jelenleg beköltözött hajléktalanokkal és burjánzó gazzal várja a további sorsát.

Aradi úti köztér (1)

Aradi úti köztér (2)

Aradi úti köztér (3)

Aradi úti köztér (4)

Aradi úti köztér (5)

Szólj hozzá! One Comment

  • Bodnár Istvánné szerint:

    Nagyon örülünk, hogy rendbe hozták a területet, de haladjunk tovább az Aradi úton, a volt iskola területe mellett mindkét oldalon a járda ősszel a lehullott lombtól, télen a hó és jegesedés miatt járhatatlan. A terület tulajdonosa nem takarítja egyáltalán. Szerencsére még nem tudok komoly balesetről.
    A most elkészült burkolat nagyon jó és szép, csak a legutóbb leesett hó és eső miatt járhatatlan volt. Az út testre kellett
    lemenni, hogy eltudjunk jutni a buszmegállóhoz.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006