Skip to main content
Kereskedelem

Szolgáltatások felé nyit a pláza

By 2012. december 19.4 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Éppen, hogy megnyílt az ország első plázakönyvtára az Agria Park első emeletén, már érkezik is a következő szolgáltatás Eger egyetlen bevásárlóközpontjába, ezúttal egy második emeleten helyet kapó fitneszterem formájában. 600 négyzetméteres alapterületével és több mint 70 gépével a régió legnagyobb ilyen lehetősége ígérkezik lenni Plaza Fitness, nyitás a világvége napján, vagy hát december 21-én lesz – kinek, hogy tetszik.

Plaza Fitness

Szembetűnő párhuzam van a világ plázái és az Agria Park tevékenykedése közt, a bevásárlóközpontok üzemeltetése ugyanis gyökeresen irányt látszik váltani – míg korábban az üzletek számán volt a hangsúly, addig újabban már a felmutatott szolgáltatások kerülnek előtérbe. Nyilván érezzük, hogy a valódi folyamat nem elsősorban az egri-, de még csak nem is az európai plázákban figyelhető meg igazán, hanem a kicsivel nagyobb társaikban, mondjuk azokban a több százezer négyzetméter bérbeadható területű óriásokban, amikben saját “villamos” szállítja a vásárlókat, vagy példa okáért, amikben komplett aquaparkok húzzák meg magukat, a dolog alapja viszont mindenhol ugyanaz. Ez pedig a kényszer, hogy pusztán a vásárlással egyre kevésbé lehet bevonzani az embereket a központokba, a talpon maradáshoz így új eszközökhöz kell nyúlni. Úgy fedett vidámparkokkal és golf pályákkal téve ezt,  mint adott esetben betelepülő TIGÁZ ügyfélszolgálatokkal, könyvtárakkal és fitnesztermekkel.

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006