Skip to main content
Kereskedelem

Ősszel vonzóbbak vagyunk

By 2012. október 18.

Azt már tudjuk, hogy a belföldi utazási szokások célirányosan a vizek felé mozdultak el az utóbbi években, de vajon azt tudjuk-e, hogy mi a helyzet az utószezon őszi hónapjaival, amikor a szabad ég alatti lubickolás veszít a vonzerejéből? Nos, ekkor jön el igazán a városunk ideje – ez derül ki legalábbis a Szállás.hu weboldal közzétett statisztikájából.

Szeptemberi koncert a Széchenyi utcán – Forrás: Déjá vu – Cafe, Restaurant & Bar

Míg az egész éves vendégforgalmat tekintve éppen, hogy fel szoktunk férni az első tíz helyezett település listájára, az őszi eredményünk már egy stabil második hely közvetlenül a főváros mögött. Nincs persze nehéz dolgunk ezekben a hónapokban, a fürdővárosok zömének kiesésével ilyenkor ugyanis az épített örökség kerül előtérbe, vagyis az az áldásos tulajdonság, amit mi, és rajtunk kívül még pár hazai nagy- és középnagy város fel tud mutatni. Eger neve mellett ezért találkozhatunk itt olyan településekkel is az első tíz között, mint Pécs és Szeged, akiket az összesített listákon egyébként nem nagyon szoktunk látni. A legnépszerűbb őszi települések alább megtalálhatók.

A Top 10 belföldi célpont ősszel

[ws_table id=”11″]

Forrás: Szallas.hu 

Nem csak a célpontok összetételében-, de a vendégek költekezésében is jelentős változás áll be a tél közeledtével. Míg nyáron a foglalások értéke egy éjszakára átlagosan 6000 Ft körül mozog, ősszel ez megháromszorozódva, 17 000 Ft fölé rúg. Annak, hogy miért nyúlunk mélyebben a pénztárcánkba ilyenkor, két oka is van – mondja Rácz István, a Szallas.hu Csoport marketingvezetője: „Ősszel közel 50 százalékkal megnő a foglalások aránya a wellness szálláshelyekre, melyek jellemzően magasabb árkategóriába esnek, így egyfelől ezzel magyarázható a megugrás. Másfelől ősszel csupán átlagosan 2,5 éjszakát töltünk el egy szálláshelyen, szemben a nyári hónapokra jellemző 8 éjszakával, rövidebb időszakra pedig hajlandóak vagyunk többet is költeni”.