Skip to main content
Szabadidő

Ezért szeretünk egrinek lenni

By 2012. szeptember 26.január 5th, 2013
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Hiába élünk az ország egyik legszebb településén, idővel mindannyian hajlamosak vagyunk belefásulni a környezetünkbe, mintegy közömbössé válni iránta. Pedig nagy hiba ez, talán nem is sejtjük, hogy mekkora hatással van mindennapjainkra az a díszlet, amiben mozgunk-, hogy mennyivel szebb lehet egy nap pusztán attól, ha értékes környezetben éljük azt meg. Így hát ha észleljük magunkon a fásultság jeleit, érdemes rögvest orvossághoz nyúlni, mégpedig képnézegetés, vagy éppen mások rajongásainak olvasásával. Ennyi az egész – egy próbát mindenképp megér, aztán ki tudja, a végén még talán eggyel többször görbül mosolyra a szánk Európa barokk gyöngyszemében.

Alább a Szeretlek Eger! Facebook csoport, számunkra legjobban tetsző válaszait gyűjtöttük össze, arra az egyszerű kérdésre, hogy ki, mit szeret Egerben? Borús napokon érdemes az egész listát végigfutni! :)

Dreamtime Photography – Egri csillagok

♥ A patak mellett ülni ♥ Az éjszaka kivilágított Érsek kertet ♥ BÉKADESSZERT! ♥ A semmilyen más városhoz sem hasonlítható miliőt. ♥ A reggeli úszást a strandon, a szilveszteri éjszakákat a Dobó téren, a diákéveimet… ♥ Nyári estén sétálni a városban ♥ a vadgesztenye fákat a Népkertben ♥ a petúniákat a Fogár utcában ♥ a Harmos fagyit ♥ a kávé- és csokiillatot a Stühmerben ♥ a csigabiga alakú díszkutat az Ifi ház előtt ♥ meglepődés esetén az E-zést ♥ Az adventi, fényárban úszó belvárost…az égigérő Dobó téri karácsonyfát, az aszaltszilvás forralt bort…a téli Egert! ♥ A rengeteg lépcsőt. ♥ Mert emberléptékű, mert embernek való, élhető és lakható, mert sokkal inkább VÁROS, mint egy alföldi, lepényként elterülő település, amely, mint egy sztyeppei sátor, ha holnap felszednék és arrébb raknák 20kmrel a síkságon, senki nem venné észre, de Eger csak ott lehet Eger, abban a tájban, genius lociban, ahol van. ♥ Elsőként a Bazilikát, de számomra Eger maga egy örök, soha el nem múló szerelem! ♥

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006