Skip to main content
KereskedelemSzabadidő

Hízelgés az egri öntudatnak

By 2012. július 3.
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Cikkünk két rövid, ám annál örömtelibb témára épül, amolyan egri öntudatot kényeztetőkre. Talán hallottunk már arról a lehetőségről, hogy az idén 460. évfordulóját ünneplő legendás várostromhoz kapcsolódva július 27-29 között megelevenedik a történelem Egerben, és ehhez az eseményhez szereplők jelentkezését is várják. Sikeres casting után Dobó, Bornemissza, Cecey, Sárközi és Jumurdzsák alakjába bújhat a lelkes lokálpatrióta, vagy -történelemrajongó, részletek erről az alábbi videóban, vagy az 1552.eger.hu weboldalon szerezhetők.

Ugyanehhez a rendezvényhez kapcsolódva, de mégis más vizekre evezvén jutunk el a második témához, miszerint a szereplőválogatás után 5 nappal, július 26-án nyílik meg a Dobó téren egy egri termékcsaládot forgalmazó üzlet. Itt helyi (!) termelők által előállított-, Eger 1552-es név alatt forgalmazott árukkal találkozhat majd a vásárló, így többek közt csokoládékkal, süteménnyel, mézzel, sörrel, borral. Azért hátborzongató belegondolni, hogy a hónap végén, akár már egri sörrel is koccinthatunk a nyári hőségben :)

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006