Skip to main content
Szabadidő

Toronyrobbantás 20-án – Ilyen volt

By 2012. június 20.3 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Hogy is kezdjük, hogy is kezdjük… Van egyfajta újkori mondás, miszerint az észre nincs EU-s támogatás. Hát talán ezzel lehetne legjobban leírni a június 20-i toronyrobbantást a felnémeti Ipari Parkban.

Történt, hogy az esemény biztonsági intézkedései arra kiterjedtek ugyan, hogy a népet kellő távolságba tereljék az akcióterülettől, arra viszont már nem, hogy szóljanak is a robbantás elkezdéséről. Videón, vagy TV-ben talán már láttuk, hogy tőlünk némiképp fejlettebb országokban hogy működik az ilyen: bemondják, sziréna, visszaszámolnak és bumm. Ez nem csak azért jó, mert az esetleg rossz helyen kószáló emberke még el tud szaladni, hanem azért is, mert a nézelődők fel tudnak készülni a látnivalóra. Testileg-lelkileg-technikailag. Szép hazánkban ez másképp történt: mindenfajta jelzés nélkül egyszer csak robbanás, és lám, dől a torony, amire körülbelül félszázan (köztük a két legnézettebb kereskedelmi TV operatőrei is) vártak. Aztán a porfelhő eloszlása után egy költői hang szólt a szervezőkhöz: “Miért nem szóltatok?”. Hát ez az, amit nem lehet az Unió pénzén megvenni, az ész. Ismétlés pedig nem várható egy ideig.

A készült felvételeket mindenesetre IDE KATTINTVA meg lehet tekinteni, valamint érdeklődőknek ajánlott az esti híradókat is figyelni, hátha az országos médiának dolgozó kamerák végig forogtak.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

 • Bloodvampire szerint:

  Én is ott voltam és én hallotam a szirénát is (igaz halkan) és ott volt egy figura a közelben aki szólt hogy visszaszámlálás!
  Egyébként én a síneknél voltam!

  • Sasi szerint:

   Állítólag az út mellett is lehetett hallani, tehát gyakorlatilag csak ott nem, ahová hivatalosan terelték az embereket… :)

 • Búzavirág szerint:

  Látjátok a sok full autót? Mi láttuk a sok nyakkendőst, láttuk a kirakatot! Láttuk a sok riadt fecskét, tudtuk, hogy pusztulnak a fiókák!/Májusban még arról volt szó egy újságcikkben, hogy csak nyár végén robbantanak! Miért lett ilyen sürgős??? Hol vannak és miért vannak csendben a fecskék”védői”?/ Láttuk a “robbantás” porát és az eredményét,a szinte egészben maradt épületet! Unios projekt??? Inkább ingyencirkusz, némi bűvész mutatvánnyal, itt a pénz, hol a pénz!? /Nem egy épület robbantást láttunk már, ami valóban az volt!/

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006