Skip to main content
Fejlesztés

Bontják az Egervin telephelyét

By 2012. május 29.1 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Az Egerbe vonattal érkezők évek óta csodálhatták már a városról első benyomást is nyújtó Egervin Borgazdaság egykori üzemi épületeit, a szemet gyönyörködtető látvány viszont rövid időn belül megszűnni készül. Pár hete elkezdődött a Vasút-, Raktár-, és Szeszfőzde utcák határolta telephely elbontása, mellyel így nem csak egy  nagy szégyenfoltot, de egy erősen balesetveszélyes helyszínt is hamarosan magunk mögött tudhatunk majd. Az egykori Központi Depó-, palackozó- és címkéző épületeiben egyébként a kedvükre gyakorló és alkotó graffitisek mellett hajléktalanok is tanyáztak, nem egyszer egész szép számban. A probléma abban rejlett, hogy az őrizetlen épület állapota életveszélyesre romlott az utóbbi évek alatt, az említett két csoport “betelepülése” így egyre több figyelmet kapott a városvezetés részéről.

A terület jövőbeli sorsával kapcsolatban mintegy meglepő fordulatként, kivételesen nem kaptunk választ a Városfejlesztési Csoporttól, találgatások szintjén viszont felmerült áruház, lakóingatlan és a száz éven belül megépülő Intermodális Csomópont egy blokkjának letelepedése is. A listából ez utóbbi talán a legvalószínűtlenebb, az évekkel ezelőtt-, némiképp valóságtól elrugaszkodva készült terveken látszik ugyanis, hogy a beruházással a vasútállomás előtt álló mindkét lakótömb lebontásra kerülne, jelenleg ebbe az irányba azért nincs kezdeményezés.

Szólj hozzá! One Comment

  • Gera szerint:

    En olyankor sneeetzrk kimenni mikor lent a volgyben kod van es a csucson sut a nap. Persze delre szaljon az is fel… hogy a kornyeket is lassam :DTul sok kivansag egyszerre???

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006