Skip to main content
FejlesztésKözlekedés

Három gyalogátkelőhely újult meg

By 2012. május 1.1 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Mintegy 23 millió forintból újult meg, és vált ezzel biztonságosabbá három gyalogátkelőhely a 25-ös számú főút mentén. A Fadrusz, Külsősor és Vallon utcák kereszteződésében elhelyezkedő zebrák közelében mindhárom esetben több iskola is található, [pullquote_right]A 25-ös számú főút egri szakaszán 34 darab gyalogátkelőhely található, ezek közül jelenleg 29-nél segíti figyelmeztető-, vagy jelzőlámpa az átkelést.[/pullquote_right] a korábban pusztán táblákkal és felfestéssel jelölt átkelőhelyek fejlesztése így évek óta égető probléma már a városban. Az április 16-án indult, és alig két hetet felemésztő beruházás keretében menetirányonként 3-3 (összesen így 18 darab) sárgán villogó figyelmeztető lámpát helyeztek ki, újrafestették az útburkolati jeleket, illetve akadálymentesítették is az átkelőket. Az előrelátó kivitelezésnek köszönhetően a jövőben igény szerint mindhárom helyszín átalakítható jelzőlámpás kereszteződéssé is.

Némi szépséghiba, hogy a Fadrusz utcánál felállított tartóoszlop immáron kitakarja a főútvonalat-, illetve a megállási tilalmat jelző táblákat, valamint a Külsősor utca esete sem a legszerencsésebb, ahol az úttest szintjére süllyesztett átkelő másik oldalát egy csatornafedél miatt sikerült lépcsőnyi magasságra feltornázni.  Ez utóbbi probléma egyébként a csatlakozó járda átépítésével remélhetőleg belátható időn belül orvoslásra kerül majd.

Szólj hozzá! One Comment

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006