Skip to main content
Közlekedés

Parkolóhelyzet a Stadion környékén

By 2012. április 17.3 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Többször foglalkoztunk már az egri parkolási helyzettel, mely sokféle jelzővel illethető ugyan, jól működőnek viszont aligha nevezhető. Nyilván nem viccből van szűkén városunk a belvárosi parkolóhelyekből, a nagy kiterjedésű sétáló-belvárosi zóna, illetve a zsúfolt beépítettség is az autósok hátrányára vannak, ez azonban aligha érdekli az úton-útfélen járműveket kerülgető gyalogosokat. Jelen cikkünkben egy olyan gócpontot tárgyalunk, melynek helyzete kiváltképp kezd elharapózni az utóbbi időben, és mely nem csak balesetveszélyes, de meglehetősen rondán is néz ki.

A Stadion – Deák Ferenc – Klapka György utcák közti területen járunk. Már alapvetően is jópofa elképzelés volt annak idején egy városi stadion mellé, a nálunk látható jelképes méretű parkolót építeni, de ám legyen, eseményre érkezzen a nép gyalog, vagy busszal, ámen. A gond ott kezdődik, hogy hétköznap is zsúfolásig megtelik a helyszín, és már nem csak a zsákutcában állnak egymás hegyén-hátán az autók, de a járdán is, nemegyszer párosával – hagyva így éppen annyi helyet, hogy oldalazva el lehessen férni a gyalogosoknak. Babakocsisoknak és mozgássérülteknek pedig irány az úttest, nehezítsék csak tovább az egyébként is vértizzadó autósok be- és kiállását.

A jobbik eset - még el lehet férni a járdán

Ocsmány-ocsmány a Stadion szomszédsága, de legalább kevesen látják, nem úgy, mint a Klapka György utca felső szakaszát. A Színház mellett újabban az út mindkét oldalán megtelik a járda parkoló autókkal, emelve így az egyik legszebb utcánknak számító szakasz szépségét. Régen még csak a felsőkategóriás, fekete monstrumokat kellett kerülgetni a helyszínen, újabban már boldog-boldogtalan erősebbnek érzi magát a gyalogosoktól, így hát szemrebbenés nélkül kitúrja őket a nekik szánt felületről.

Harmadik kritikus pont a Deák Ferenc utca melletti kerékpárút. Annak ellenére, hogy a fél kilométeren megépült szakasz kerékpáros tekintetben gyakorlatilag nem vezet sehonnan – sehová, szép számban használják a drótszamarasak, már ha tudják, ugye. A Stadion utcai kereszteződéstől egészen a Színházig ugyanis bevett gyakorlat az autó orrát rátolni a kerékpárút felére, vagy -egészére. Teszik ezt azok, akiknek nem jutott hely a parkolóban és kénytelenek hosszabb-rövidebb ideig a kapubejárókban várakozni.

A szomorú egyébként az a dologban, hogy a helyzet aligha válik jobbá a közeljövőben. A buszok átszervezése miatt érezhetően kevesebben tömegközlekednek már Egerben, a hamarosan épülő parkolóház pedig a belváros másik – egyébként hasonlóan kaotikus – felére épül majd. Pár éve szó volt a Klapka György utcán, az egykori Fagylaltkert helyén is közösségi mélygarázs építéséről, ez az elképzelés azonban meghiúsult. A blog részéről nem okoljuk sem a várost, sem az autósokat a kialakult helyzetért, de együttes megoldással talán orvosolható lenne a probléma. Amíg a városvezetés törné a fejét egy környékbeli, nagy kapacitású parkoló kialakításán, addig az autósok beletörődve a helyzetbe, vállalnának 5-6 perc plusz sétát és pár utcával arrébb állítanák le a motort. Mindezt egy idilli világban.

Szólj hozzá! 3 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006