Skip to main content
Szabadidő

Új egri nagyfesztivál

By 2012. április 3.

Csak pislogunk, hogy hová nőtt fel a városunk kultúra terén, nem olyan rég még a Pendulum koncertezett a Körcsarnokunkban, most pedig már készülhetünk is a következő nagydobásra, ezúttal az Egri Csillagok Zenei Fesztivállal. Az elnevezés talán nem volt a legszerencsésebb, sokan asszociálhatnak belőle a korábbi városi fesztiváljainkra, a két kategória viszont ég – és föld egymáshoz képest.

Az egri fesztiválok zömében a népi irányt éltették, alapvetően nem elítélendő módon – némi köze azért van városunknak a magyarsághoz. Az más kérdés persze, hogy a fiatalok többsége aligha esett extázisba a népi énekektől és -táncoktól, annál szívesebben vették az irányt ellenben Budapest, vagy külföld felé a szórakozásukért. Az ECS nem csak óriási hiányt pótol ilyen téren, de azokat is felkarolja, akik esetleg nem tudják finanszírozni a nagyfesztiválok árait. Július 12-14-ig gyakorlatilag megkapjuk a Sziget Fesztivál, MR2 „magyar zenei nagyszínpadát”, legalábbis fellépők terén. Bár még messze van a nyár közepe, érdemes átfutni várható fellépők listáját. Az ECS messze továbbmegy a kis vidéki tuc-tuc hangulattól, jegykombinációival, Ipari Parkba tervezett – nagy közönségnek szóló helyszínével, már több mint fél éve megkezdett promóciójával, a hazai események nagyjai közé tartozhat a kategóriájában, hatalmas lehetőséget jelentve ezzel Egernek.

Diákok 3500Ft-ért, felnőttek 3900Ft-ért mehetnek majd be egy napra, a háromnapos bérletért az előbbi csoportnak 9500Ft-ot, utóbbinak pedig 10 500Ft-ot kell majd fizetnie. Érdemes lesz azonban elővételben vásárolni, bérleteknél ez ugyanis 2000Ft, napijegyeknél pedig 400Ft kedvezményt jelent.

A közép- és időskorúakat már meghódítottuk, a város jelen irányából pedig az vehető ki, hogy a fiatalokkal is szeretnénk megszerettetni magunkat. Nincs könnyű dolgunk, jó lenne hozzá egy fővárosi rang, vagy legalább egy Balaton, de tény, hogy eddig biztató irányba haladunk.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006