Skip to main content
Fejlesztés

A Pyrker téri országzászló terve

By 2012. február 9.április 27th, 20147 hozzászólás

[notification type=”notification_warning” ]A cikkben közzétett látványtervek elavultak, a végleges tervek ide kattintva nézhetők meg:  https://www.egrinapok.hu/2014/03/27/itt-vannak-a-pyrker-ter-latvanytervei/[/notification]

Helyi média követőknek és a politika iránt érdeklődőknek ismerős lehet a tavaly nyári terv, az országzászló ismételt felállítására a megyeszékhelyünk belvárosában. Júniusban lesz 76 éve, hogy közadakozásból, Trianonra emlékezve állandó jelleggel félárbocon lobogva, felavatták az egri országzászlót, akkor az Eszterházy téren. Az egyik politikai párt tavaly nyáron jelképesen, több-kevesebb pozitív véleménnyel kísérve, de újra kitűzte az eredeti helyére a lobogót. A párt és az Egri Fertálymesterek kezdeményezésére városi terv is készült a nemzeti jelkép állandó kialakítására, mely tervekre elvileg a költségvetési keret is megvan.

Városképi szempontból ésszerűbben, immáron a jelenleg elhanyagolt Pyrker térre szólnak a tervek. A megvalósítás két ütemben történne, elsőben csak az országzászlóhoz kötődő fejlesztésekkel, másodikban pedig maga a tér néminemű átrendezésével. A két terv itt, a cikk szövege alatt megtekinthető.

Szólj hozzá! 7 hozzászólás

 • Névtelen szerint:

  Hol és mikor kérdezték meg nyilvánosan Eger polgárait minderről?
  Hol és mikor lehetett hivatalosan véleményt mondani és szavazni róla?
  Már megint mi ez a mutyizás, amikor valamit úgy kezdenek el hírül adni, mintha már széles tömegek tudnának róla?
  És végül: tényleg, valóban ez Eger leggyorsabban megoldandó problémája? Ezentúl már semmi más nem fog történni ebben a városban, csak folyamatos, szimbólum jellegű DE IGEN-IGEN SOKBA KERÜLŐ ötletelés, presztízs-beruházás? Úgy látszik a XXI. századi Egerben még mindig a fertálymesterek jelentik a megfellebbezhetetlen közvéleményt! Kezdjük el újra felsorolni, mi mindent kellett volna már eddig is megoldani, megépíteni, rendbe tenni városunkban??? Autóbuszpályaudvar, duális csomópont a vasútálloműsnál, Bródy Sándor utca, Domus-lépcső,minaret, kórházkápolna, parkolóházak, mélygarázsok, az ifjúságnak sportcentrum, az ifjúságnak szórakozóhely stb. stb. stb.! Megáll az eszem, miért ennyire érdektelenek, nyuszik vagy végtelenül igénytelenek az egri emberek! Hát így valóban mindent lenyomhat a torkunkon a városházi lobbi. Istenem, hova jutottunk!

 • kelemeng szerint:

  http://www.tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=3253

  Revizionista gondolatok? Ez kell ide? Legutóbb is mekkora siker volt már, próbáljuk meg újra!

 • Dániel szerint:

  Valóban megáll az ember esze! Főleg azon, hogy bárkit is meg kellene kérdezni arról, hogy egy országzászlót kitűzzünk-e vagy sem. Ennek evidensnek kellene lenni, és nem az embereket kérdezgetni.
  Valószínűleg nem ez a város legfontosabb megoldandó problémája, de sajnos az ilyen névtelen firkálgatók mindig is fognak találni valami fontosabbat.
  Szánalomra méltó, hogy egyeseknek a nemzet zászlajának felhúzása egy Európa hírű történelmi városban pusztán szavazati kérdés, és ha netán összejönne a dolog akkor úgy érzik, hogy “le lett nyomva a torkukon”. – Remélem jó mélyen!
  Istenem, hová jutottunk?

 • Nagy Zsolt szerint:

  Az egykori országzászlót kell eredeti helyén és formájában visszaállítani! Ennyivel tartozunk őseinknek, akiknek adományából épült az egri országzászló! A mondanivalója is aktuálisabb mint valaha!

 • Nagy Attila Gábor szerint:

  Én azt mondom: ne legyünk restek a múltunkra megemlékezni!
  Nem azért “éltek s haltak” századokon át, hogy most mi, ez a nemtörődöm nemzedék el tutyimutyiskodja’ még az emlékét is!
  Igen is kell az a zászló… jobban mint a vörös csillag!

 • Nándi szerint:

  Nem hiszem, hogy mindenről szavaztatni kellene a lakosságot. Már csak azért sem, mert azok, akik döntenek – a közgyűlés tagjai -, a lakosság szavazatai alapján kerültek oda. Azért szavaztak az emberek négy évvel ezelőtt, és fognak most is, hogy HELYETTÜK(!) ezek az emberek döntsenek. Ezekben az emberekben bíztak a legtöbben. Ilyen a rendszer, ez van, ezt kell szeretni.

 • Laci szerint:

  Az országzászló szép dolog és már rég fel kellett volna húzni, de a probléma az, hogy most ezzel terelik a figyelmet arról, hogy nincs semmi fejlődés, nincs munka, csak egy rakás haszontalan, méregdrága beruházás, amikkel a vezetők és vonzáskörzetük tömködi ki a zsebét.

© Egrinapok.hu 2006