Skip to main content
Belvárosi rehabilitáció

Tavasszal indul a belvárosi rehabilitáció

By 2012. január 3.december 26th, 20122 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Az eredeti tervekhez képest rögtön pár hónapos csúszással ugyan, de idén márciusban kezdetét veszi a két évig tartó belvárosi rehabilitáció. A négymilliárd forint összértékű, átfogó felújítás elsődleges célja a megyeszékhely vonzerejének továbbnövelése, ezáltal úgy az egriek-, mind a hozzánk érkező turisták megtartása a városban. Előbbi csoportot egy életre, utóbbit pedig csak pár napra.

A huszonöt projektelem részletesen megismerhető az EGER.HU – FEJLESZTÉSI PROJEKTEK menüpontjára, vagy a blogunk BELVÁROSI REHABILITÁCIÓ  oldalára kattintva. A fejlesztésekről igyekszünk átfogó tájékoztatást adni a következő időszakban, ezzel megkönnyítve az elemek átláthatóságát és a beruházások követhetőségét. A fejlesztések összesen hat ütemben indulnak, ezek közül a legtöbb elemet az első-, márciusban kezdődő tartalmaz.

Márciusban induló fejlesztések:

Parkolóház építése

A szeptemberre ígért átadás után öt szinten, összesen 157 férőhelyen parkolhatunk majd a belvárosi piaccsarnok mellett. A beruházás mozgássérült beállókat és motorkerékpár tárolókat is hoz magával.

Irodaház felújítása és közösségi tér kialakítása az Eszperantó sétányon

1137,57 négyzetméteren újítják fel a jelenleg üresen álló étterem mögötti irodaház homlokzatát. A májusi átadás egy összetettebb akció része, ugyanerre a hónapra fejeződik be az étterem helyén kialakított közösségi tér is.

Senator ház homlokzatának felújítása

Mindössze egy hónapos munkával, áprilisi átadással újul meg a Kis Dobó tér ékességét jelentő szálloda és étterem.

Minorita templom homlokzat felújítás

Korábban szó volt lift építéséről is a toronyba, ez most nem szerepel az augusztusra átadandó tervben. 2261 m2-en megújul viszont a jelenleg felemás és málladozó külső homlokzat.

Bartakovics Béla Művelődési Ház homlokzatának felújítása

Két hónap alatt, májusra fejezik be a Bartakovics Béla Művelődési Ház homlokzatának külső felújítását.

Református közösségi ház homlokzatának felújítása

A sokak által Kálvin-házként ismert patakparti gyöngyszem májusra készül el a 451,89 négyzetméteren zajló homlokzati felújításával.

Irgalmasok kápolnája homlokzat felújítás

A megyeszékhely egyik legnagyobb szégyenfoltjának számító Minaret melletti kápolna júniusra szépül meg. A jelenleg elkordonozott, romos épület már évek óta bántja a turisták és az egriek szemét.

Szúnyog közi közterület fejlesztés

Novemberben adják át az alapoktól újjáépített, teraszos közösségi teret a Szúnyog közben. Az összesen 3246,6 négyzetméteren megújuló területből 872 négyzetméter zöldfelület.

Kerékpárút építés és patakmeder rekonstrukció

A sokak által vitatott kerékpárút augusztusra készül el. A szabványméretű kerékpársáv mellett a vízelvezetési képesség megnöveléséért mederrendezés is zajlik majd a szakaszon. A bicikliút hossza 503 méter lesz.

Valide Sultana török kori fürdőrom látogathatóvá tétele

Az évtizedek óta húzódó felújítás augusztusra készül el. A beruházás keretén belül állagmegóvást végeznek és láthatóvá teszik a jelenleg palatető alá rejtett törökkori fürdőt.

Városháza részleges rekonstrukciója

Júliusra többfunkciós rendezvénytér kerül kialakításra a városháza belső udvarán. A beruházáshoz kapcsolódóan az épület homlokzatát is felújítják.

Lenkey János általános iskola homlokzatok felújítása

A 2005-ben megtörtént belső felújítás befejezéseképp júniusra kívülről is megújul a belvárosi iskola.

Új gyalogos híd építése a Fazola utca meghosszabbításában

A már tárgyalt Eszperantó sétányi közterület kialakításához kapcsolódóan kerül májusban átadásra egy új híd a patakon. A segítségével nem csak a jelenleg kisé elbújt Dr. Hibay Károly utca-, de a Kis Zsinagóga is könnyebben lesz megközelíthető.

Szólj hozzá! 2 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006