FejlesztésKereskedelemMás tollából

Újabb bevásárlóközpontok Egerben? Épülnek, vagy mégsem?

By 2011. december 27. 4 hozzászólás
closeA bejegyzés régen lett közzétéve, tartalma emiatt már érvényét veszthette.

Újabb írást osztott meg velünk Papamaci, amiért az előzőhöz hasonlóan ismét nagyon hálásak vagyunk neki. A megyeszékhely üzleti beruházásait elemző cikket alább olvashatjátok.

A tavalyi év végén bizonyára sokaknak megakadt a szeme a Tesco hipermarket és a Lidl áruház által határolt területen kihelyezett óriásplakátokon, melyek egy, a füves részen építendő bevásárlóközpont látványtervét ábrázolták. A tábla alján vastag betűk hirdették a nyitás várható időpontját, amely az idei év őszét jelölte meg. Mivel magam is gyakran megfordulok itt, minden alkalommal érdeklődve figyeltem a placcot, hátha megkezdődtek azóta a munkálatok. A hetek, hónapok azonban egyre teltek, lassacskán a reklámtáblák helyére is újabbak kerültek, a két áruház között azonban továbbra sem kezdődött semmiféle építkezés. Időközben hatályba lépett egy új kormányrendelet,amely által megtiltotta 2012.január 1-jétől a háromszáz négyzetméteresnél nagyobb üzletek és bevásárlóközpontok létesítését, valamint a már meglévő kereskedelmi egységek ezt meghaladó méretűre bővítését az Országgyűlés. Igen ám, de ez alól kivételt élveznek a már folyamatban lévő beruházások, s így az ominózus egri áruház is ebbe a kategóriába sorolható. Másrészt továbbra is elérhető a retail park weboldala (www.citymarketeger.com), és a befektető több üzleti oldalon rendszeres frissítéssel kiadó üzlethelyiségeket kínál vállalkozások számára a parkban. A tervezett épületkomplexum alapterülete 20 597 m2 nagyságú lenne és 536 férőhelyes parkolót alakítanának ki a vásárlók számára.

A másik nagy rejtély számomra az Andornaktálya és Eger közötti területen épülő hipermarkettel kapcsolatos szóbeszédek. A város szélén fekvő területről az utóbbi időszakban nagyon sok pletykát hallhattunk. Eszerint itt egy olyan áruház kap majd helyet a közeljövőben, melynek reklámszlogenje alapján “Több mint jó áron” juthatunk különböző termékekhez.Hogy ez igaz vagy sem, nem tudom, mindenesetre az ősszel már elkezdték földdel feltölteni ezen területet , s az autóból gyakran láttam itt munkagépeket dolgozni.

Hogy gyarapszanak-e a megyeszékhely kereskedelmi lehetőségei vagy sem, nem tudom. Mindenesetre a kérdés mindannyiunkat foglalkoztat.Van aki örülne újabb áruháznak, de akad olyan is, aki ellenezné.(Ha valaki tud a témával kapcsolatos konkrét információt biztosan sokunknak örömet okozna)

Szólj hozzá! 4 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..