Skip to main content
Más tollából

Közvilágításból díszkivilágítást?

By 2011. december 21.9 hozzászólás

Szép nevű olvasónk, Jázmin keresett meg minket egy érdekes kérdéssel, ami bár furának tűnhet elsőre, mégis lehet valóságalapja. Lehetséges, hogy a megyeszékhelyünk akarva-akaratlan is a közvilágításon spórolva tompítja a belváros ünnepi fényeinek kiadását?

Kedves olvasónk nem tudjuk miért, de megkért minket, hogy ha megjelentetjük, akkor ne idézzük szó szerint a kérdését. Aztán lévén, hogy irtó jófejek vagyunk, na meg tényleg nagyon tetszik a neve, eleget is teszünk a kívánságának. A lényeg az volt, hogy a karácsonyi díszfények bekapcsolása óta, gyanús módon többször is lehetett sötét utcákkal találkozni Egerben. Ezt mi is meg tudjuk erősíteni, nem olyan régen én például a Deák Ferenc úton buszoztam korom sötétségben, ami pedig egy négysávos út esetében az átlagostól is furább élmény volt. Olvasónk arra gondolt, hogy a városunk talán a közvilágítás szakaszos lekapcsolgatásával próbálja megspórolni a fényárban úszó sétáló-belváros ünnepi költségeit. Innen már csak a saját gondolataink következnek, de egyébként tényleg lehet összefüggés a két dolog közt. Tisztán emlékszem ugyanis, hogy tavaly is volt ilyen probléma a városban, és bár akkor nem társítottuk a díszfényekhez-, visszagondolva tényleg körülbelül akkor oldódott meg a gond, amikor lekapcsolták őket. A mi benyomásunk elsőre viszont inkább az lenne, hogy a szándékos spórolás helyett talán az elektromos hálózat tehet a jelenségről. Azt ugyanis elképzelhetőbbnek tartjuk, hogy a rengeteg utcai díszfény jelenthet akkora fogyasztásnövekedést a belvárosnak, amit egyszerűen nem tud stabilan kiszolgálni a hálózat.

Mindez viszont feltételezés, így ha akad olyan olvasónk, aki érintettebb a témában, akkor örülnénk neki, ha tudna cáfolatot, vagy megerősítést adni róla. Ha nem szeretné, a nevét sem kell megadnia hozzá :)

Szólj hozzá! 9 hozzászólás

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© Egrinapok.hu 2006